Dividendide TOP-is ka tänavu mitmed saarlased (1)

Foto: Riho Lepik

Foto: Riho Lepik

Äripäeva värske dividendide TOP-i tipus troonib 2013. aastal väljavõetud summa alusel kasiinoärimees Armin Karu, kes maksis dividendidena endale 6,9 miljonit eurot.

Saaremaaga seotud inimestest on tabelis kõrgeimal, 14. kohal saarlasest ärimehe Toomas Tooli abikaasa Mari Tool, kes võttis Äripäeva andmeil dividendidena välja 1,8 miljonit eurot. Mari Tooli nimel on Toomasega seostatud ettevõte Baltplast, mis on muu hulgas börsifirma Arco Vara suurim omanik. Samuti on Baltplastil osalus börsifirmas Silvano.

28. kohalt leiab Saaremaa juurtega Kristjan Rahu (fotol), kes teenis dividenditulu energiakontsernist Utilita. Dividendidena maksis ta endal miljon eurot. Sealt edasi, 34. kohal on Saaremaalt pärit Ain Sigus. Venemaal ehituse ja Eesti kinnisvaraarendusega tegeleva MSI Grupi kolm suuremat omanikku ehk Ain Sigus, Mati Ivask ja Viktor Arhipov on igaüks saanud dividendidena 914 301 eurot.

66. kohal on Salva Kindlustuse AS-i 45% aktsiate omanik Tiit Pahapill. Tema võttis dividendidena välja 585 000 eurot. 82. kohale on platseerunud aga Saaremaal kinnisvara omav kinnisvarafirma Arco Vara üks asutajaid Arti Arakas. Tema dividenditulu oli 507 200 eurot.

118. kohalt leiab Baltic Workboatsi omanikud Margus Vanaselja ja Märten Vaikmaa, kes on ajalehe andmeil kumbki dividendidena saanud 370 000 eurot. 126. kohal on sedakorda Saaremaaga tihedalt seotud aastaid Harmaron OÜ kaudu Rävala parkla, Viru keskuse ja Parmalo Investi omanike hulka kuulunud Indrek Toome. Koos teise omaniku Aivar Ildiga said nad kumbki 346 250 eurot dividenditulu.

162. kohal on aga automüüja Väino Kaldoja, kes on tihedalt seotud Vilsandi saarega. Silberauto omanik Kaldoja on dividendidena saanud 296 400 eurot.

Print Friendly, PDF & Email