Säravamad etlejad on välja selgitatud (FOTOD)

TUBLIMAD ETLEJAD: (Vasakult) Tiina Nõmm, Kristina Liiv, Maria Pihlak ja Alice Berens. Foto: Tambet Allik

TUBLIMAD ETLEJAD: (Vasakult) Tiina Nõmm, Kristina Liiv, Maria Pihlak ja Alice Berens. Foto: Tambet Allik

Eile võtsid omavahel mõõtu Saare maakonna parimad etlejad. Noorem ja keskmine vanusegrupp võistlesid Vanalinna koolis, vanem grupp etles Kuressaare linnateatri laval.

Vanema vanuseastme žürii liige Maarius Pärn ütles, et tüdrukud olid seekord kuidagi tublimalt ette valmistanud. Tuli ette ka vaidlemist ja päris ühehäälselt grand prix’-otsus ei sündinud. Osavõtjaid oli selles vanuserühmas üheksa. Vanemas rühmas oli autorite valik seinast seina. Korduvalt loeti näiteks Leelo Tungla, Tammsaare, Kiviräha loomingut jt.

“Mis tekstivaliku puhul silma ja kõrva hakkas, oli see, et vähe oli neid, kes olid päris ise teksti valinud, ent kui olnuks enda valitud tekst, oleks võib-olla ka teksti edasiandmine ja sellest arusaamine olnud paremini jälgitav,” rääkis varemalt ka ise taolistel konkurssidel osalenud Pärn. “Kuid heameel on tõdeda, et on neid inimesi, kes tahavad teha, et on olemas õpilased ja juhendajad, kes teevad.”

Keskmise ja noorema vanuseastme žüriisse kuulunud Anneli Meisterson märkis, et lugude valikul jäi mõlemas vanuseastmes just proosapalade osas domineerima Tammsaare ja need etlejad said ka kõrgeid punkte. “Oli ka poppe ja noortepäraseid valikuid, näiteks oli üks tekst võetud romaanist “Näljamängud”,” rääkis ta.

Meistersoni sõnul žüriil suurt vaidlemist ei olnud. “Žürii oli väga ühtne ja ühtmoodi mõtlev, riiuks ei läinud,” mui-gas ta. Keskmises ja nooremas vanuseastmes võistles kokku 52 osalejat.

Igas vanuserühmas anti välja grand prix, laureaaditiitlid ja eripreemiad. Nooremat vanuseastet (4.–6. klass) hindasid Saare maavalitsuse noorsoonõunik Anneli Meisterson, Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilane Maria-Helena Palijenko, Greete Paaskivi Kuressaare gümnaasiumist ja Ingela Kaljuste Orissaare gümnaasiumist.

Keskmise vanuseastme žüriisse kuulusid Anneli Meisterson, Kuressaare Kultuurivara kultuurikorraldaja Mari-Liis Pärn, Kaidi Ottis Salme vallateatrist ja Aste klubi juhataja Triino Lest.

Vanema vanuseastme vaatajad-hindajad olid Improteatri näitleja Maarius Pärn, Kuressaare linnateatri projektijuht Ene Pärtel, Kuressaare Kultuurivara juhataja Käthe Pihlak ja Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember.


 

TULEMUSED

VANEM VANUSEASTE
Grand prix – Maria Pihlak (SÜG, juh Rita Ilves). Laureaadid: Kristina Liiv (KG, Eve Tuisk), Alice Berens (KG, Marit Tarkin), Tiina Nõmm (SÜG, Rita Ilves). Teo eripreemia –Karl Juhandi (SÜG, Sirje Kreisman). Proosa eripreemia: Gert Tammel (KG, Marit Tarkin).

KESKMINE VANUSEASTE
7.–9. klass
Grand prix – Rasmus Vendel (Aste PK, Monika Leepere). Laureaadid: Henri Paomees (SÜG, Rita Ilves), Martin Mägi (OG, Maret Aardam), Karmen Kaljuste (OG, Maret Aardam). Eripreemiad: Laura-Maria Jõgi (Lümanda PK, Pille Jõgi), Katrin Kurvits (Kihelkonna kool, (Anu Liik). Preemiad: Uku Pokk (OG, Maret Aardam), Laura Toomesoo (Lümanda PK, Pille Jõgi), Alice Linkmann (Aste PK, Sirje Aru).

NOOREM VANUSEASTE
4.–6. klass
Grand prix – Martin Vesberg (SÜG, Rita Ilves). Laureaadid: Liisi Kilgas (Salme PK, Tea Merivald), Ralf Sebastian Anvelt (KVK, Tiiu Murd), Vootele Mets (SÜG, Merle Prii). Eripreemiad: Lele-Marleen Suurhans (Kuressaare NHK, Krista Kütt); Liisabel Rang (KG, Katrin Liiva). Preemiad: Getlin Jõgi (Salme PK, Tea Merivald), Andris Tambur (Valjala PK, (Ulvi Peeters), Markus Talp (KVK, Tiiu Murd), Tiina Tilts (Salme PK, Tea Merivald); Angeelika Siinor (KG, Grete Pihl); Matis Prostang (Salme PK, Tea Merivald).

 

Print Friendly, PDF & Email