Ruhnlane mõisteti hüljeste häirimises õigeks (5)

Kuressaare kohtumaja kohtunik Külli Mölder tühistas eile keskkonnainspektsiooni väärteo otsuse, mille oli saanud ruhnlane Kaarel Lauk. Lauk, keda keskkonnainspektsioon trahvis jääl lesivate hüljeste häirimise eest 120 euroga, jäi kohtuniku otsusega rahule.

“Kohtu otsus ei ole veel jõustunud, nii et asi võib edasi minna. Minu meelest on keskkonnainspektsioon üles keerutanud täiesti mõttetu asja. Kiiruseületamine on ühiskonna seisukohast palju kordi ohtlikum kui jääl hüljeste pildistamine,” rääkis ta. “Tahaksin makstud trahviraha tagasi saada. Lisaks tuli mulle selga veel kohtutäitur, sest info määratud trahvist ei olnud minuni jõudnud.”

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juht Jaak Haamer ei osanud kohtu otsust veel kommenteerida. “See on täiesti värske asi. Järgmisel nädalal otsustame, kas kaebame edasi või mitte,” ütles ta.

Print Friendly, PDF & Email