Pöide aasta tegu on suurtalgud Kahutsi maalinnal

OIVALINE TALGUPÄEV: Päikselisel laupäeval puhastati võsast suur osa Kahutsi maalinnast. Hetkelise puhkepausi on endale lubanud (vasakult) Eve Sirp, Tiina Treima, Toivo Treima ja Giuseppe Lonera. Foto: Halliki Hanso

OIVALINE TALGUPÄEV: Päikselisel laupäeval puhastati võsast suur osa Kahutsi maalinnast. Hetkelise puhkepausi on endale lubanud (vasakult) Eve Sirp, Tiina Treima, Toivo Treima ja Giuseppe Lonera. Foto: Halliki Hanso

Pöide vallavolikogu valis kolmapäeval salajase hääletusega Pöide valla aasta tegu ja 2014. aasa tegijaid. Hääletuse tulemusena valiti aasta teoks suurtalgud Kahutsi maalinnal ja aasta tegijateks Kahutsi maalinna talgutel osalenud.

29. märtsil toimunud talgutel puhastati maalinn võsast ja pealekasvanud puudest. Muinsuskaitseameti hinnangul on Kahutsi maalinnast saanud kohalikele ja külalistele meeldiv puhkekoht, kus saavad kokku mineviku hiilgus ja oleviku elavus.

Nii aasta teo kui ka aasta tegija tiitlile oli esitatud kolm nominenti. Aasta teo nominendid olid veel Tornimäe merepäästeüksuse loomine ning päästepaadi ja varustuse hankimine sellele üksusele ja Saare maakonna esimene taldrikugolfi rada Pöidel.

Aasta tegija nominendid olid merepäästeüksuse loomise initsiaator ja varustuse hankija Mark Muru, taldrikugolfi raja arendaja ja looja, Pöide valla terviseedendaja Jüri Linde ning Kahutsi maalinna talgutel osalenud talgulised, keda oli ühtekokku üle 80.

Pöide vallasekretär Maire Käärid ütles, et autasu, mis aasta tegija tiitliga kaasneb, on veel otsustamisel. “Kuna esimest korda valiti aasta tegijaks nii suur seltskond,” põhjendas ta. Tavaliselt on tiitlisaajaid tunnustatud rahalise auhinna ja meenega.

Esmakordselt valiti Pöide vallas aasta tegijat 2007. aastal. Kahel aastal jäi tiitel välja andmata, kuna ei esitatud kandidaate. 2013. aastal muutis volikogu tunnustamise korda ning alates eelmisest aastast on võimalik tunnustada samal aastal nii aasta tegu kui ka aasta tegijat.

Print Friendly, PDF & Email