Ave Simola pani kirbuturu müüki (4)

Foto: Raul Vinni

Foto: Raul Vinni

Ligi aasta Kuressaare kesklinnas avatud olnud populaarsele müügibokse rentivale kirbuturg-poele Ave Kirppis otsitakse uut omanikku.

“Põhjus on perekondlik,” ütles 24 aastat Soomes elanud tartlane Ave Simola, kelle juured on Saaremaal. Ta lisas, et ega ta tulnudki siia nii-öelda äri tegema, vaid pigem proovima, kuidas on siin elada. Kuna tema lapsed elavad aga Soomes ega soovi Saaremaale kolida , siis on ka ema otsustanud Soome naasta.

Ave sõnul oli sellist uut moodi, soomlaste kirbuturu põhimõttel toimivat kasutatud rõivaste poodi Kuressaarde vaja. “Usun, et neid tuleb siia rohkemgi,” arvas ta, avaldades ka lootust, et keegi tema poega jätkab. “Huvi on olnud suur,” märkis ta.

Ka eile oli mitukümmend helistajat, kuid seda, kas keegi konkreetselt tema poe üle võtab, näitab Ave sõnul aeg. Soome minna on tal plaanis juba märtsikuus. Nii et kel on huvi, saaks poega jätkata juba siis. Vajadusel on Ave Simola valmis jagama ka nõu, kuidas poega toimetada.

Print Friendly, PDF & Email