Abilinnapea Kurisoo ümber aetakse segast juttu (17)

Kuressaare linnavolikogu opositsioon esitas üleeilsel istungil linnapea Hannes Hansole küsimuse, kas kuuldus abilinnapea Taavi Kurisoo igal juhul lahkumisest, vastab tõele. Linnapea väidet otseselt ümber ei lükanud.

Saarte Hääle andmetel on Taavi Kurisoo lahkumine linnavalitsusest üsna tõenäoline ka juhul, kui ta ühinemisläbirääkimiste koordinaatoriks ei saa. Kurisoo ise kinnitas, et on maavalitsuse korraldatud konkursile avalduse esitanud.

Linnavolikogu neljapäevasel istungil küsis esmalt Ly Kallas linnapea Hansolt, kas Kurisoo asemele otsitakse uut abilinnapead. Hanso vastus oli, et seda teemat on Kurisooga vaetud. Linnapea kiitis pikalt ka Kurisoo sobivust ühinemisnõuniku kohale ja kinnitas, et läheks koos abilinnapeaga luurele iga kell. “Kui ta peaks valitama, siis peame ka leidma lahenduse tema koha täitmiseks,” ütles Hanso.

Järgmise küsimuse esitas Toivo Alt. Tema tundis huvi, kas Kurisoo sai ise aru, et ta ei saa tööga hakkama või otsustas koalitsioon ta välja vahetada. Linnapea kinnitas, et temal abilinnapeale etteheiteid ei ole. “Ennekõike on see aga koalitsioonipartneri otsus ja meie peame seda otsust austama,” märkis Hannes Hanso, nagu Kurisoo lahkumine oleks juba otsustatud. Alt meenutas ka, et eelmine kord otsiti teist abilinnapead hirmus kaua, ja küsis, kas nüüd on kandidaat olemas. Hanso soovitas seda IRL-i käest küsida, kelle täita see ametikoht on. Sama soovitas ta teha ka Saarte Häälel.

IRL-i Kuressaare juht Virge Pihel märkis, et linnapea peaks oma väljaütlemisi ikka ise kommenteerima. IRL-il Saarte Häälele nädala keskpaiku antud infole tema sõnul midagi lisada ei ole. Siis ütles Pihel, et esmalt oodatakse ära konkursi tulemus.

Print Friendly, PDF & Email