Sõbra peksjat võib oodata pikk vangistus (2)

“Loll tegu muidugi. Ma ei tea, mis nüüd saab,” ütles eile pärast kohtuistungit Margus Vallimäe. 2013. aasta suvel põhjustas ta sõber Valerile peksmisega kehavigastuse, millesse too hiljem suri.

Vallimäe oma sõnul tutvus ta Valeriga juba Paides elades. Eelmise vägivallakuriteo eeluurimise ajal sattusid mehed ühte kongi ja vabanedes ei olnud sugulasteta Valeril kusagile minna. Paldiskisse, kus ta viimati elanud oli, Valeri naasta ei tahtnud, peljates kättemaksu mehelt, kelle ema ta tapnud oli.

“Kui ma Soomes tööl olin, andsin poemüüja kätte raha, et Valeri toidu asemel alkot ei ostaks. Aga kui ma ootamatult koju tulin, oli ta ikka purjus. See näkku löömine tuli sellest, et ta ähvardas minu äraolekul muru niitma tulnud meest kirvega,” rääkis Vallimäe eile kohtus.

21. juunil 2013. aastal lõi Margus Vallimäe Leisi alevikus Mere tänaval tekkinud tüli käigus 44-aastast Valerit rusikaga näkku, samal päeval jätkunud tüli ajal paiskas ta Valeri vastu betoonkõnniteed ja lõi teda korduvalt rusikaga näkku. Tekkinud ajuturse tõttu suri kannatanu Kuressaare haiglas 25. juuni õhtul.

Prokurör Svetlana Maripuu nõudis Vallimäele nelja aasta ja kuue kuu pikkust vangistust, millest tuleks reaalselt vangis istuda kolm aastat. Kaitsja Sulev Raudsepa meelest tuleks aga kuritegu vaadelda hoopis kehalise väärkohtlemisena, kuna Vallimäel ei olnud motiivi sõbra surma soovida.

Pealegi oli tunnistajate poolt kindlalt tõestatud vaid ühekordne näkku löömine 21. juuni hommikul kella 3 ajal. Kaitsja sõnul saabus surm erinevate asjaolude kokkusattumise tõttu.

Samuti leidis kaitsja, et varem kriminaalkorras karistatud Vallimäe on vahepealsel ajal käitunud seaduskuulekalt ja kahetseb juhtunut, mistõttu võiks piirduda üheaastase vangistusega, millest jääks kokkuleppemenetluses järele kaheksa kuud, mille võiks omakorda asendada ühiskondliku tööga.

Otsus kuulutatakse välja 4. veebruaril.

Print Friendly, PDF & Email