Majandusminister määras Jaanus Tamkivi Tallinna Sadama nõukokku (9)

Majandus- ja taristuminister Urve Palo määras riigile kuuluva Tallinna Sadama nõukokku Jaanus Tamkivi.

Esmaspäeval toimus Tallinna Sadama aktsionäride üldkoosolek, kus Urve Palo ainuaktsionäri esindajana määras nõukogu liikmeks tema kirjalikul nõusolekul Reformierakonna liikme Jaanus Tamkivi, selgub ainuaktsionäri otsusest.
Jaanus Tamkivi, kes taandub tegevpoliitikast, ütles 7. jaanuaril BNS-ile, et on andnud põhimõttelise nõusoleku Sadama nõukogu liikmeks saada.

Tallinna Sadam AS-i nõukogu endine liige ja Eesti olümpiakomitee (EOK) president Neinar Seli otsustas pärast Harju maakohtus detsembri alguses tehtud teda korruptsioonis süüdi mõistvat otsust riigiettevõtte nõukogust taanduda. Kohus mõistis Seli süüdi korruptsioonivastase seaduse alusel, sest ta oli nõukogu esimehena seotud otsusega toetada EOK-d 250 000 euroga.

Jaanus Tamkivi on olnud riigikogu 10. ja 12. koosseisu liige, aastatel 2007–2011 oli Tamkivi Andrus Ansipi valitsuses keskkonnaminister. Novembris otsustas Tamkivi tegevpoliitikast taanduda, keskendumaks äritegevusele.

Print Friendly, PDF & Email