Sõnajalgade uue tehnoloogiaga tuulikuid ootab suur tulevik (6)

KIIDAVAD: Hanno Tomberg ja Ahti Kuningas on rahul. Foto: Tambet Allik

KIIDAVAD: Hanno Tomberg ja Ahti Kuningas on rahul. Foto: Tambet Allik

Ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) juhatuse esimees Hanno Tomberg ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) majandusarengu kantsler Ahti Kuningas tutvusid eile Baltic Workboatsi ja Salme tuulepargi arenguga.

Saarele tuldigi Eleoni juhtide Oleg ja Andres Sõnajala kutsel. “Tutvuma nende ehitatud uue tuulikuga,” selgitas Ahti Kuningas. Ka Sõnajalad on EAS-i kliendid olnud.

Mis plaanid Sõnajalgadel tulevikuks on, huvitab ministeeriumi ja EAS-i väga. “Kui hakata kohapeal tootma uue tehnoloogiaga tuulikuid, mis on efektiivsemad kui praegused mudelid maailmas, siis on see ainult tervitatav,” märkis Kuningas. Kui seni on tuulikuid Eestisse sisse toodud, siis edaspidi oleks ses osas asjad ehk hoopis teistpidi.

Hanno Tombergi sõnul üllatab Eleoni puhul positiivselt innovatiivne pool. “Kui nad pürgivad järjest efektiivsemate tuulikute poole, siis see on koht, kus Eesti saab olla esirinnas,” oli ta veendunud. Tõsiasi, et Eleon plaanib ekspordiga tegelema hakata, on tema sõnul kiiduväärt. “Eksportival tööstusel Eestis on tõesti ainus võimalus kasvada.”

Baltic Workboats (BWB) on aga lihtsalt tänapäevane laevaehitaja, kes teeb palju arendustööd. “Ta huvitab meid ka seetõttu, et teeb väga keerulise sisseseadega laevasid. Kogu IT-tehnoloogia on väga oluline,” lisas Kuningas.

Tombergi sõnutsi on EAS andnud Eestis lõppenud toetusperioodil ettevõtetele 784 miljonit eurot. Järgmisel seitsmel aastal on neil toetusteks jagada 582 miljonit eurot. Saarlased on tema sõnul kindlasti tublimate ja aktiivsemate toetuste taotlejate seas Eestis.

Print Friendly, PDF & Email