Priit Perens – teadlase asemel maailma mõtestavaks pangajuhiks (1)

MÕTLIK JA ANALÜÜSIV: Priit Berens on säilitanud tasakaaluka, maailma just nagu kõrvalt vaatleva filosoofi olemuse. Foto: Jarek Jõepere

MÕTLIK JA ANALÜÜSIV: Priit Perens on säilitanud tasakaaluka, maailma just nagu kõrvalt vaatleva filosoofi olemuse. Foto: Jarek Jõepera

Kuressaare viimase ennesõjaaegse linnapea Johannes Perensi pojapoja Priit Perensiga saame kokku Swedbanki maja 12. korrusel, kust avaneb hunnitu vaade Tallinnale. Ometi tuleb selle kauni vaate taustal jutuks hoopiski Saaremaa. “Saaremaal elada on luksus,” tõdeb Priit Perens, küll Tallinnas sündinud, kuid ometi juurtega tõsiselt saares kinni.

Tänavu jaanuarist on Priit Perens Swedbanki Balti panganduse juht. Tema eluloo käigus on vähe pöörakuid, karjäär ja elu on kulgenud rahulikult ja kindlalt edukamaks, vastutusrikkamaks.

“Läksin programmeerijaks õppima, et poleks vaja inimestega suhelda,” tunnistab tippjuht täna väikese eneseiroonia ja muigega suunurgas. “Optiva pangas ametis olles pidin aga hakkama inimsõbralikumaks.”

Nüüd suure pangasüsteemi suurel toolil istuva mehe olekus on siiski midagi mõtlikku, analüütilist. Kuigi on selgelt tunda, et kunagise “masinatelembuse” on asendanud inimestekeskne maailma vaatamine, ei ole Priit Perensist saanud lobeda jutuga, avalikkusega flirtivat staarjuhti. Pigem on ta säilitanud tasakaaluka ja maailma just nagu kõrvalt vaatleva filosoofi olemuse.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email