Saarlased vaid toetavad apteekrite hoiatusstreiki

Täna korraldavad maapiirkondade ja väikeasulate sõltumatud apteegid ravimiseaduse muudatuse vastu hoiatusstreigi, mistõttu on apteegid suletud hommikul kella kümnest kella kaheni päeval.

“Ega Saaremaal väga palju apteeke Kuressaarest väljaspool olegi,” nentis Eesti proviisorite koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas. “Orissaare apteek, Muhu apteek ja Saaremaa Apteegi haruapteek Leisis, mis on kõik sõltumatud proviisoriapteegid, on lubanud streigiga ühineda.”

Proviisoriapteekides on apteegi omanikud proviisorid, kes lähtuvad apteegi pidamisel oma kutse-eetikast. Apteekrid proviisoriapteekides saavad patsiendi nõustamisel teha otsuseid, lähtudes oma teadmistest ja patsiendi vajadusest.

Apteegikettides ei pruugi see niimoodi olla, kuna seal on omanik enamasti ärimees, kelle esimene huvi on kasum ja patsient vahend, kuidas rohkem kasumit teenida.

Eestis on koos haruapteekidega umbes 470 apteeki. Nendest veidi üle 200 kuuluvad proviisoritele ja enamasti on need maakondades asuvad väikesed apteegid. Kuressaares on proviisoriapteegid Saaremaa Apteek ja Kuressaare Apteek Turu tänaval.

Muhu apteegist öeldi, et nemad toetavad streiki igati, kuid apteek jääb ikkagi avatuks. Sama kinnitati ka Orissaare apteegist.

Print Friendly, PDF & Email