Uut kodu otsinud Mehhiko noormees lahkus Saaremaalt

Uut kodu otsinud Mehhiko noormees lahkus Saaremaalt

Foto: Tambet Allik

Läinud sügisel Kuressaare gümnaasiumi 11. klassis vahetusõpilasena õppima asunud Edgar Bernardo Vazquez Fachada ei leidnud paraku saarel uut perekonda, kelle juures juuli alguseni elada.

18-aastane Edgar Bernardo tuli YFU Eesti MTÜ vahendusel Eestisse siinset kultuuri avastama, aga ka oma jalgpallihobiga jätkama.

Uut vahetusperet vajas ta eelkõige seepärast, et esialgse vahetuspere vanemad olid õhtuti üsna pikalt tööl, mistõttu noormehel tuli päris palju aega lihtsalt koduseinte vahel veeta. Õpilasvahetuse mõte on aga, et vahetusse tulnud noor saaks võimalikult palju teha ja näha. Nõnda otsiski YFU Põhja-Mehhikost Piedras Negrast pärit Edgar Bernardole novembrikuus Kuressaares uut perekonda. Paraku tulutult.

Kuressaare gümnaasiumi (KG) õppealajuhataja Maidu Varik ütles Saarte Häälele, et Edgar Bernardo õpib nüüd Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumis, aga on KG õpilastega endiselt ühenduses. “Ta on tulemas kevadel ka klassireisile,” kinnitas Varik.

Print Friendly, PDF & Email