Saarlasest aasta põllumees Ilmar Teevet maksab lüpsjatele tuhat eurot kätte (25)

VÄNDRA METSAS PÄRNUMAAL: Aasta põllumehe Ilmar Teeveti sõnul on Vändra metsades karusid veel, olgugi et üks neist pidi septembrikuus oma naha kütile loovutama. Foto: Aare Laine

VÄNDRA METSAS PÄRNUMAAL: Aasta põllumehe Ilmar Teeveti sõnul on Vändra metsades karusid veel, olgugi et üks neist pidi septembrikuus oma naha kütile loovutama. Foto: Aare Laine

Omaaegse tagasihoidliku Orissaare koolipoisi Ilmar Teeveti nimi on Eestimaal rohkem tuntuks saanud just peatselt lõppeval aastal. Oktoobris aasta põllumehe tiitliga tunnustatud Vändra OÜ saarlasest juht ei hoolitse ainult piimatoodangu kasvu, vaid ka oma töötajate heaolu eest.

Jõulukuu teise pühapäeva ohverdab aasta põllumees kunagise koolivenna heaks, õppisime ju koos Olustvere tehnikumis. “Tulen sulle suure tee peale vastu. Eksid muidu meie suures alevis veel ära,” aasib saarlane saarlast. “No kas on vaja?” püüan viisakusest vastu vaielda.

Seal see must džiip risttee lähistel seisabki, ohutuled märguandeks plinkima pandud. Käeviibe ja pööramegi Vändra suunas. Mõne minuti pärast jõuame moeka eramu juurde. Tänava poolt ümbritseb hoovi põllukividest aed, mida ehib miniatuurne tuuleveski, selle jalg on Ilmari Orinõmme kodupõllu kividest. Tagapool kasvavad kadakad – tükike Saaremaad keset Eestimaad.

Edasi loe teisipäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email