“Inglite aja” üks abivajajaid on Hannes Saaremaalt

TV3 heategevuslikus jõulusaates “Inglite aeg” kutsutakse inimesi aitama kolme Eesti peret. Saaremaalt on saates Pärsama külas elavad liikumispuudega Hannes ja tema 63-aastane ema Vaike Ränk, kes unistavad erilisest trepironijast.

Vaike on sünnitanud kaheksa last, kellest enamik on kodust välja lennanud. Kuid noorim, 23-aastane Hannes, vajab jätkuvalt ema hoolt. Hannesega juhtus õnnetus. Nimelt, kui ta ema teda ootas, olles sel ajal laudas tööl, lõi lehm teda jalaga kõhtu. Hannes sündis kuue- ja poolekuusena, olles 38 cm pikk ja kaaludes 1700 grammi.

Arstid ei andnud toona mingit lootust, kuid läks teisiti. Hannesel oli tugev elujanu ja ta arenes jõudsalt, kuid kui poiss sai pooleaastaseks, märgati, et tema tasakaalu ja kehakontrolliga ei ole kõik korras. Tohutute raskustega on Vaike poja üles kasvatanud.

Hannes on terane poiss, kes püüab iseseisvuda. “Mul on oma vanast emast kahju,” ütleb Hannes TV 3 saate sisututvustuses, sest iga päevaga muutub poja treppidest ülestirimine vananeva ema jaoks raskemaks. Hannes ise tahaks rohkem liikuda. Vaikel ja Hannesel on teisel korrusel asuv kolmetoaline korter Valjalas. Kuid sinna oleks ilma trepironijata keeruline saada. Seetõttu elavad nad Pärsamal esimesel korrusel asuvas üürikorteris. Trepironija maksab ligi 3000 eurot.

Saate jooksul on avatud annetustelefonid, et inimesed, kes saavad aidata, võiksid seda teha. Helistades vastavale numbrile ekraanil saab abivajajaid toetada 5, 10 või 25 euroga. Kogunenud summa jagatakse võrdselt kõigi abivajajate vahel ja nii on selge, kuhu annetus jõuab.

Liinid on avatud 20.12–31.12. Annetada saab järgmiselt: helistades numbrile: 90 07 300 – 5 eurot; 90 07 305 – 10 eurot; 90 07 310 – 25 eurot. Annetusi saab teha ka pangaülekandena, märkides saajaks: AS TV3; Swedbank EE242200221056068626; SEB EE951010220213110227, selgituse reale “Inglite aeg”.

“Inglite aeg” on TV3-s eetris esmaspäeval, 22. detsembril kl 20. Heategevussaadet juhib Keili Sükijainen ning saates laulavad Ott Lepland, Maarja-Liis Ilus, Liisi Koikson, Koit Toome ja Mart Müürisepp.

Print Friendly, PDF & Email