Ida-Saaremaa lastel tuleb oma laulu- ja tantsupidu

Suve hakul toimub Orissaare lauluväljakul esimene Ida-Saaremaa laste laulu- ja tantsupidu, mis kannab nime “Väikese inimese päev”.

“Purjed on üles tõmmatud,” ütles peakorraldaja, tantsupedagoog Anne Keerd Kadi raadio “Keskpäevatunnis. Õpitakse laule ja osal peolistest on juba tantsudki selged.

Oma laulu- ja tantsupeo idee on neli Ida-Saaremaa valda (Muhu, Orissaare, Pöide, Laimjala) kenasti omaks võtnud ja üritusele õla alla pannud. Valdade kultuurijuhtide hooleks on peo majanduslik pool, Anne Keerdi ülesanne aga peo ülesehitus ja repertuaar.

“Plaanid on meil suured, sest kui ei unista suurelt, ega siis ju ei täitu need unistused ka,” rääkis Keerd õhinal. Valminud on ka peo logo, millel on vahvad kassid, kelle sabal on kõige nelja valla rahvariidetriibud. Logo autor on Orissaare lasteaia joonistusõpetaja Leili Aau.

Anne Keerdi sõnul on paljud toredad inimesed oma abi pakkunud, et lapsed saaksid võimsa peo. Orissaare muusikakooli puhkpilliorkester on lubanud esineda, Orissaare naiskodukaitsjad supi keeta, Premialt on jäätis jne. Väga suur roll on ka lapsevanematel, kelle abita pidu kindlasti teoks ei saaks. “On vaja meeskonnatööd ja head meeskonnatööd,” kinnitas Keerd.

Suur asi kavandatava peo juures on ka see, et esimest korda saavad Orissaare lapsed endale Jaani rahvariided selga. “Suur aitäh Kultuurkapitalile, kes on meid toetanud,” lausus Keerd, kelle sõnul on kokku tulemas üle saja lapse. Kõige nooremad on 3-aastased ja kõige vanemad 6–7- aastased.

Ida-Saaremaa laste pidu toimub 31. mail.

Print Friendly, PDF & Email