Leisi koolis peeti laata (1)

Teisipäeval täitis Leisi keskkooli aatriumi mõnus jõulueelne sagin. Esmakordselt peeti kooli jõululaata aatriumis ja teretulnud olid kõik Leisi valla inimesed.

“Meie laat läks väga hästi,” nentis peakorraldaja, Leisi keskkooli huvijuht Sindy Saarkoppel, lisades, et kaubeldi tõesti vahvate asjadega. Tema sõnul on lapsed väga leidlikud. “Suureks abiks olid muidugi ka lapsevanemad,” märkis huvijuht.

Müüdi näiteks lambipirnidest meisterdatud väikesi päkapikke, päkapikususse, isetehtud jõulupärgasid, puutööd, kaarte, küpsetisi jpm, jõulueheteks pakuti kaunistatud kuusekäbisid. Huvijuhi sõnul osteti kõike ning õnnelikud olid nii müüjad kui ka ostjad. “Ei olnud kedagi, kes olnuks kurb, et temalt ei ostetud,” tähendas ta.

Kooli T.O.R.E seltskond (T.O.R.E tähendab Koolis On Tore Olla ja koosneb ettevõtlikest noortest – toim), keda juhendab õpetaja Kelly Erin-Uussaar, kogus oma laadatulu Saaremaa lemmikloomade turvakodu tarbeks. Kokku saadi veidi üle 78 euro, sellest müügitulu 60 eurot ja 87 senti ning annetuskasti laekus 17.92.

Müüjaid oli laadal kokku 24. Laadamuusika eest hoolitses kooli infojuht Silvar Mehik ja esinesid ka kooli rahvatantsijad.

Leisi kooli jõululaat toimus teist aastat. Laat tuleb kindlasti ka järgmisel aastal, kuid siis juba tervenisti heategevuslikuna. Seekordse laada korraldamisel olid abiks kooli direktor Reeli Kõiv ja kunstiõpetaja Katrin Vaher, kes kujundas plakati ja vormistas müügisildid. Müügilaudade sättimisel abistas kooli personal.

Print Friendly, PDF & Email