Ametikooli laadatulu läheb Pöide suurperele kingitusteks (FOTOD)

JUUKSURI TÖÖTUBA LAADAL: Laadakorraldaja Liina Allik lasi juuksuriõpilasel Silvia Suvel endale soengu teha. Lõpptulemus oli päris kena. Foto: Tambet Allik

JUUKSURI TÖÖTUBA LAADAL: Laadakorraldaja Liina Allik lasi juuksuriõpilasel Silvia Suvel endale soengu teha. Lõpptulemus oli päris kena. Foto: Tambet Allik

Kuressaare kultuurikeskuses toimus eile heategevuslik jõululaat, millega kogutud raha eest ostetakse jõulukingid Pöidel elavale kuuelapselisele perele.

Laada eestvedaja Liina Allik ärikorralduse teiselt kursuselt ütles, et nende jaoks oli laada korraldamine kursuse lõputööna uus asi, aga ametikool on laata korraldanud juba kuus aastat. Neist kolm viimast laata on olnud heategevuslikud.

Seekord oli kaasatud 16 ametikooli õpilast: ärikorralduse II kursuse päevased ja tsükliõppe õpilased. Kooli lõpetavad nad kevadsuvel.

Laada tulu saadi õnneloosist, mille iga loos võitis. Kauplejad maksid ka lauatasu, mis läheb samuti heategevuseks. Ruumid said noored linnalt sponsorluse korras. Kogutud rahaga tehakse suurperele koostöös lapsevanematega praktilised kingitused.

Laadal oli 21 müüjat ja viis töötuba. Suures saalis müüdi jõulukraami keraamikast isevalmistatud seepideni. Fuajees sai ametikooli disainiõpilaste abiga kingitusi pakkida, juuksurid tegid külastajatele soenguid, spaaõpilased tegid kätele parafiiniprotseduure ning pea- ja kätemassaaži. IT-poisid rääkisid arvutitest ja lammutasid neid laiali.

Kultuurikeskuse teisel korrusel oli avatud lastehoid. “Kui vanemad tahtsid laadal ringi vaadata, sai lapsed seniks hoidu jätta,” ütles Allik.

Tarkvaraarenduse I kursuse õpilane Sander Tulk selgitas, et nemad näitavad inimestele, kuidas arvutit lahti võtta ja puhastada.

“Juhendame inimesi. Näitame neile ära, mis on mis,” rääkis ta. “Kuigi esialgu oli meil plaan ka klientide arvuteid korrastada, siis hiljem hakkasime kahtlema, sest oleme alles suhteliselt algajad. Natuke jama oleks, kui arvuti enam käima ei lähe,” arvas noor arvutispets.

Print Friendly, PDF & Email