Konkursil Eesti Laul 2015 osalevad ka saarlased

Foto: Raul Vinni

Foto: Raul Vinni

Muusikakonkursist Eesti Laul 2015, kuhu laekus 219 lugu, võtab osa ka mitu saarlast.

Muusik Taniel Vares (fotol) osaleb võistlusel teist korda. “Ikka peab osalema. Kui ei osale, siis ei juhtugi midagi,” kommenteeris Vares. Ta rõhutas, et oluline on pingutada ja teha uusi laule, mis Eesti muusikamaastikku rikastaksid, kuid nentis, et järgmisse vooru edasi pääseda ta eriti ei looda. “Natuke muidugi loodan, aga peab realist olema,” märkis Vares ja selgitas, et kui osalejaid on nii palju, siis selle võrra on ka võimalusi vähem. “Keegi peab sinna 20 hulka ju jõudma, miks mitte mina,” oli Vares siiski positiivne.

Taniel Varese võistlusloo “Aeg on elada” sõnade autor on Vares ise. Viisi kirjutasid Peeter Kaljuste ja Taniel Vares kahe peale. “Pakun, et seda võiks nimetada mõnusaks soft rock’iks,” ütles Vares.

Margus Vaheril on ta oma sõnul see juba viies või kuues kord osaleda. Seni ei ole ta poolfinaali pääsenud. Vaheri hinnangul on Eesti Laul küllaltki oluline võistlus, sest see on üks väheseid, kus valituks osutunud artistidel on võimalik kuu või poolteist järjest oma lugu nii-öelda promoda. Vaher lisas, et igal aastal on tal olnud veidi kahju väljajäämise pärast, kuid sel aastal üritab ta mitte liiga palju loota.

Eesti Laulul osaleb Margus Vaher tänavu kahe looga. Üks neist kannab pealkirja “Vampire Queen” ja teine “High Stakes Game” (“Vampiirikuninganna” ja “Kõrgete panuste mäng” –toim). Vaher on mõlemale laulule kirjutanud nii sõnad kui ka viisi. Esimene lugu on autori sõnul pigem popilik ja teine alternatiivse roki valdkonda kuuluv.

20 parimat lugu, mis pääsevad poolfinaalidesse, valitakse välja juba homme. Poolfinaalid ja finaal toimuvad veebruaris.

Print Friendly, PDF & Email