Saarte Hääle “Anni leib” jõuab kohe poelettidele (9)

ANNI JA ANNI LEIB: Õnnelik koduleivameister Anni Veskinõmm hoidis eile värsket, ta oma retsepti järgi valmistatud “Anni leiba” otsekui kullatera. Foto: Raul Vinni

ANNI JA ANNI LEIB: Õnnelik koduleivameister Anni Veskinõmm hoidis eile värsket, ta oma retsepti järgi valmistatud “Anni leiba” otsekui kullatera. Foto: Raul Vinni

Saarte Hääle koduleivakonkursi võitnud sõrulase Anni Veskinõmme leib, mille etiketti ehtimas leivameistri rahvarõivais pilt, jõuab müügile juba alates eelolevast esmaspäevast, 1. detsembrist.

Leib saab olema müügil kõigis Saaremaa Tarbijate Ühistu (STÜ) kauplustes üle Saaremaa ja seda ainult detsembrikuus.

Saarte Hääle vastutav väljaandja Gunnar Siiner rõõmustas tulemusliku koostöö üle Anni Veskinõmme ja Saare Leivaga. Tulemuslikkusest annab ju tunnistust tõsiasi, et üsna kohe saab Saaremaa selle aasta parimat koduleiba poest osta.

“Kunagi oli Saaremaa leib mandril “valuuta” ja kuna Anni leiba saab osta ainult STÜ kauplustest Saaremaal, siis miks ei võiks see jälle nii olla,” naljatas Siiner.

Leivameistergi on rahul nii kenasti välja kukkunud pakendi kui mõistagi ka leiva endaga. “Tuli täitsa kena välja minu meelest,” tunnistas Anni Veskinõmm. “Ka maitsega olen päris rahul. Loodan, et nad suudavad säilitada selle maitse, et oleks ikka nagu päris,” tähendas ta.

Sõbrad ja tuttavad on Annilt ta leiba küsinud juba kuu või mõnevõrra kauemgi. “Kogu periood, mil see asi on kestnud, on küsitud, millal leiba saab,” naeris ta.

Paljud on juba ka Anni enda käest ta koduleiba tellinud, et ikka varakult saaks maitstud, milline see Saare maakonna parim koduleib siis on. “Neil on väga hea nüüd – saavad ise võrrelda, kuidas see õige leiva maitse Saare Leival õnnestus,” märkis Veskinõmm.

Saare Leiva juhataja Janar Vaima märkis, et kolmepoolne koostöö sujus väga hästi. “Anni andis oma näpunäiteid proovileiba tehes. Mis oli tarvis ringi teha, tegime ringi ja tulemusega võib rahule jääda,” nentis ta.

Vaima märkis, et kui detsembrikuu möödas, vaadatakse, mis edasi saab. “Siis tuleb vaadata, kuidas Anniga kokkuleppele saab ja kuidas ning kas on huvi leiva vastu ka näiteks mandri poolt. Detsembris on leiba kindlasti ainult Saaremaalt saada.”

Sügise hakul toimunud Saarte Hääle koduleivakonkursile toodi ühtekokku 47 koduleiba 29 pagarilt.

Print Friendly, PDF & Email