Kodanikuühendused said tunnustatud

HETK KONVERENTSILT: Teeme ära koordinaator Reet Viira ja Saaremaa arenduskeskuse MTÜ-de konsultant Helje Pent. Foto: Tambet Allik

HETK KONVERENTSILT: Teeme ära koordinaator Reet Viira ja Saaremaa arenduskeskuse MTÜ-de konsultant Helje Pent. Foto: Tambet Allik

Eile toimus kodanikuühiskonda ja kodanikualgatust tutvustava ühisnädala raames Meedla kojas kodanikuühiskonna konverents teemal „Sotsiaalne ettevõtlus – kas jah või ei“.

Konverentsi ajal jagati Saare maavalitsuse ja SA Saaremaa Arenduskeskuse poolt tunnustust parimatele kodanikuühendustele ja tegijatele kokku viies kategoorias.

Tiitli Kena kodanikuühendus pälvis Leedri küla selts Lümandast. Selle tiitliga tunnustatakse vähemalt kaks aastat tegutsenud ühendust, mis on silma paistnud kohaliku elu edendamisega. Auhinna vastu võtnud Urve Vakker ütles, et neid on seltsis 38 inimest ja nad on teoks teinud 23 projekti. „Kõik algas sellest, et külal puudus kooskäimise koht. Nüüd on meil küün, tuulik, kiik ja veel palju muud. Meie eesmärgiks on see, et külas oleks hea elada,“ ütles Vakker.

Tiitel Kena möte jäi sel aastal välja andmata, sest ühtegi kandidaati ei esitatud. Sellega oleks tunnustatud inimest, ühendust, projekti, mis või kes on kandnud uudset ja edasiviivat ideed, mis on toetanud kodanikuühiskonna arengut ja võimalusi.

Aunimetuse Kena algatus, millega tunnustatakse kodanikualgatusena alguse saanud tegevust, mis on saanud arvestatava kandepinna ja tõusnud esile viimase aasta jooksul, viis kaasa MTÜ Saaremaa lemmikloomade turvakodu.

Turvakodu nimel auhinna vastu võtnud Edith Annusver lootis muuta saarel levinud mentaliteeti, et hulkuvate loomade probleemi saab lahendada vaid veeämbriga. Nende ühingu lõppeesmärgiks oleks aga „hulkuritevaba“ Saaremaa.

Kena tegu tiitel anti MTÜ-le Meelespea. Sellega tunnustatakse inimest, projekti, objekti, sündmust, teenust vms, mis on viimase aasta jooksul nähtavalt esile tõusnud, on olnud uuenduslik, originaalne, vajalik organisatsioonile, piirkonnale või maakonnale. Meelespea sai tiitli Kuressaare vanalinna kooli sööklale mööbli kinkimise eest.

Tiitli Kena koostöö, millega tunnustatakse kodanikuühenduse tegevust toetavat partnerit, sh omavalitsust, ettevõtet, eraisikut, sai liikumine Saaremaa kodukant oma tegevuse eest maakonnas.

Print Friendly, PDF & Email