Orissaares tänati südamlikult ringijuhte (1)

TÄNUMÄRK RINDA: Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste kinnitab tänumärki rinda Orissaare lasteaia juhatajale Saida Kuusele. Taamal Pöide kultuurijuht Krista Riik. Foto: Ivika Laanet

TÄNUMÄRK RINDA: Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste kinnitab tänumärki rinda Orissaare lasteaia juhatajale Saida Kuusele. Taamal Pöide kultuurijuht Krista Riik. Foto: Ivika Laanet

“Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu, inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks on vaja rahvamaja…”

Just nende luulesõnadega alustas Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste reede õhtul Orissaares Soneburgis esmakordselt toimunud kahe valla tänuõhtut, kuhu kokku oli kutsutud nii ringijuhte kui koostööpartnereid üle kolmekümne.

Pöide valla kultuurijuht Krista Riik märkis, et teinekord oodatakse suuremat tänu kui suudetakse anda. “Esinedes te teete oma etteaste ja lähete, aga igasse tegemisse olete oma hinge pannud,” rääkis Riik, lisades, et ega abilisteta, ringijuhtideta ei ole nemad, kultuurijuhid, mitte keegi. “Me võime ju projekte kirjutada, maja remontida, kuid kui pole inimesi, kes seal tegutsevad, siis milleks see kõik. Iga kord pärast tegemisi läheme koju ja mõtleme, et oli tore üritus, aga kas ma tänasin ikka kõiki tublisid abilisi,” mõtiskles Riik.

Tema sõnul ei jäeta tänamata tahtlikult, vaid lihtsalt kiirustades kiputakse unustama. “Kui vanasti oli kauplustes kauba defitsiit, siis on nüüd valitsevaks ajapuudus. Ja kui kogu aeg räägitakse haldusreformist, siis teeme meie, kultuurnikud, selle siin kahes vallas ära. Paneme Orissaare ja Pöide kokku, sest see on ju ka ajalooliselt üks Pöide kihelkond,” rääkis Krista Riik marulise aplausi saatel.

Kahe valla kultuurijuhid lõpetasid kõne, hüüdes koos: “Suur, suur tänu, et te meil olemas olete!” Tänutäheks kinnitati igale kutsutule rinda sümboolne, kahe valla lippudega kokku ühendatud tänumärk, mis valmistatud Sporrongis. Muusikalist meelelahutust tõid muusikud Kairit Sepp ja Toomas Tang.

Ringijuht Anne Keerd lausus, et see oli südamega tehtud üritus. “Suur kummardus Anule ja Kristale, et nad selle ette võtsid,” lausus Keerd, rõõmustades, et ka neid on märgatud. “Eks ole ju ringijuht nagu ka kultuurijuht, kultuurimaja nägu ja visiitkaart,” mõtiskles ta, tähendades, et ega ringijuhi töö ole tänapäeval teps mitte kerge. “Aga ega ükski ringijuht saaks olla, kui ei oleks taidlejaid.“

Print Friendly, PDF & Email