Muhus selgusid Ida-Saaremaa head eeskujud (FOTOD)

Arnek Grubnik

Foto: Kalmer Saar

Neljapäeva õhtul kuulutati Muhu noortekeskuse ees toimunud üritusel “Helkurimoe-show 2014. Olen nähtav” välja viie valla tänavused head eeskujud. Orissaare valis oma parimaks eeskujuks Merily Porovardi, Laimjala Reelika Roosti, Pöide Mikk Kärneri, Valjala Jane Treima ja Muhu Ott Andreo Oidekivi.

“Suur rõõm on sellest, et hea eeskuju idee on edasi levinud,” ütles Muhu noortekeskuse juhataja Arnek Grubnik (fotol), viidates, et kui eelmisel aastal valisid oma hea eeskuju Muhu ja Pöide noortekeskus, siis tänavu tegi seda juba viis noortekeskust. Näiteks märkas Laimjala vald Orissaare hea eeskuju valimist ja liitus samuti selle ideega paar nädalat tagasi.

Grubnik möönis, et selline tunnustamine on noortele vajalik: “Et nad ise märkaksid ja mõtleksid, mida põnevat nad saaksid ära teha, ja seda kindlasti mitte sellepärast, et ise heaks eeskujuks saada, vaid et oleks põnev ja saaks midagi ägedat teha.”

Grubniku sõnul kaasnevad tiitliga ka kohustused. “Oma noortele ma naljaga pooleks ütlesin, et see ongi nagu missi missioon, et tulebki olla eeskujuks,” märkis Arnek Grubnik.

Auhinnaks said tunnustuse pälvinud valdade poolt välja pandud kingitusi. Näiteks sai iga hea eeskuju helkurriidega kaunistatud koti, puidust meene, Muhu ja Pöide valla poolt STÜ kinkekaardi, Orissaarelt tassi ja mälupulga jm.

Print Friendly, PDF & Email