Liiklustalgud läksid korda (8)

Foto: Irina Mägi

Foto: Irina Mägi

Eile said Eestis teoks politsei liiklustalgud, kuhu oli laekunud ligi 3000 tähelepanekut. Saaremaal pakuti välja 18 probleemset kohta, millele patrullid eilse ööpäeva jooksul teravdatud tähelepanu pöörasid.

Talgute Saaremaa-poolne juht Matis Sikk jäi talgutega rahule. “Kella neljaks oli tegeletud kümne probleemiga, valdav osa oli seotud sõidukiirusega, ühtegi rikkujat ei tabatud. Leisi alevikus sõideti libeda tee tõttu liiklusmärgile otsa,” rääkis ta.

Hommikupoolikul oli talgupatrull Kuressaares Tooma poe juures Pika ja Smuuli tänava ristmikul liiklust jälgimas, sest ühes ettepanekus oli välja pakutud sinna valgusfoori paigaldamine. Politsei välijuht Erki Välinurm (fotol vasakul) eilse vaatluse põhjal foori paigaldamist ristmikule mõttekaks ei pidanud.

“Siin on probleeme kaks korda päevas, hommikul ja õhtul. Foor tekitaks päeva jooksul pigem probleeme juurde,” arvas ta. Välinurm pidas mõttekamaks tulevikus ristmiku asemel ringtee rajamist, millest on juttu olnud.

Tooma poe juurest suundus patrull Smuuli 9 maja õuealale, kus teataja sõnul ületatakse kiirust. “Nagu liiklusseadus ette näeb, peab sõiduk õuealal liikuma jalakäija kiirusega ehk kuni 20 kilomeetrit tunnis,” tuletas Välinurm meelde. Tundide lõppemise ajal läksid nad Vanalinna kooli juurde kiirust mõõtma. Seal võiks välijuhi arvates olla kiirus piiratud 30 kilomeetrini tunnis.

Pimedal ajal keskenduti aga helkuri- ja kergliiklejate teemale. “Olukord on paremaks läinud. Täna jagame helkureid, aga kes korduvalt on helkuri saanud ja seda ikka ei kanna, neid peame kuidagi karistama,” rääkis Erki Välinurm. Ennelõunal oli patrull kinni pidanud ühe autojuhi, kelle autol tuled ei põlenud. Võimalusel politsei eile liiklejatele trahvi ei teinud.

Lisaks Kuressaarele tegutsesid patrullid Leisis, Orissaares, Mustjalas ja Muhus Liival. Kõige erilisem talguettepanek oli patrullpolitseiniku jaoks soovitus kontrollida Kuivastu–Kuressaare maanteel leed-numbritulede kasutamist, mis häirib kaasliiklejaid.

Print Friendly, PDF & Email