Saare merepäästjad said tunnistuse (FOTOD)

NAVIGATSIOONIHOOAJA LÕPU SEMINAR: Vabatahtliku merepäästja Koit Kulli (keskel) mõtteid kuulavad politseinikud Meelis Juhandi, Rainer Antsaar, Minna Raun ja Matis Sikk. Foto: Irina Mägi

NAVIGATSIOONIHOOAJA LÕPU SEMINAR: Vabatahtliku merepäästja Koit Kulli (keskel) mõtteid kuulavad politseinikud Meelis Juhandi, Rainer Antsaar, Minna Raun ja Matis Sikk. Foto: Irina Mägi

Eile anti Kuressaare politsei- ja päästemajas tunnistus kätte Saare maakonna 22 vabatahtlikule merepäästjale.

Tunnistuse saamise eeldused olid liikmelisus ehk kuulumine mittetulundusühingusse, läbitud baaskoolitus ja füüsilised katsed. Lisaks tuleb iga kolme aasta tagant läbida täienduskursused.

Saare maakonnas on kokku kuus merepäästeühingut, kellel on PPA-ga sõlmitud tsiviilõiguslik leping. Eesti vabatahtliku mere- ja järvepääste seltsi all tegutsevad Muhu merepääste selts ja uue tulijana Saaremaa vabatahtlik merepääste selts. Päästeliidu alla kuuluvad Saarte kalurite ühing, vabatahtlik tuletõrje selts Pihtla Pritsumehed, Karala vabatahtlik tuletõrjeselts ja Eduka Elu Edendajate ühendus Vilsandi saarel.

Enne tunnistuste kätteandmist toimus samas majas navigatsioonihooaja lõpetamise seminar.

“Tutvustasime uusi liikmeid ja saime rääkida ka politseis läbi viidud reformidest,” ütles Kuressaare ja Ruhnu piirkonnapolitseinik Žanna Kreštšenko.

Vabatahtlikud tutvusid patrulltalituse otsimis- ja päästeüksuse (SAR) liikmetega, kellega koos nad õnnetustele reageerivad. Mõtteid arendati teemal, miks on elanikkonna teadlikkus mereturvalisusest nii madal. Kirjapandud probleemidele pakuti välja ka mitmeid lahendusi.

Järgmine selline kohtumine toimub enne tulevast navigatsioonihooaega ilmselt märtsi alguses. Lepiti veel kokku, et võimalike toimuvate sündmuse järgselt arutatakse sündmuse plussid ja miinused üheskoos läbi.

Saaremaa vabatahtlike õppus toimub 28. novembril Abruka ümbruses koostöös Kuressaare politseijaoskonna patrulltalituse SAR-üksuse ja piirivalvelaevaga Valve.


 

Tunnistuse saajad

MTÜ-st Muhu Merepääste Selts said tunnistused Jüri Keskpaik, Kaupo Saabas, Joel Tammet, Mark Muru, Raido Peet, Indrek Aer ja Andres Hanso. MTÜ-st Saaremaa Vabatahtlik Merepääste Selts aga Maidu Lempu, Koit Kull, Taavo Piirsalu, Alar Peegel, Rein Lember, Ilmar Antonov, Annely Enke, Kert Kreem, Jorma Ratas, Leet Rauno Lember, Žanna Kreštšenko, Martin Roostar, Kristine Kolsar, Tarmo Mägi ja Arvet Kruuser.

Print Friendly, PDF & Email