Tänakule ja Mõlderile Walesis seitsmes koht

POODIUMIL: Eesmärk täidetud, nüüd jääb loota, et ka tulevikus sõidavad saarlased WRC-ga. Foto: Timo Anis

POODIUMIL: Eesmärk täidetud, nüüd jääb loota, et ka tulevikus sõidavad saarlased WRC-ga. Foto: Timo Anis

Autoralli maailmameistrivõistluste hooaja viimase etapi Walesis lõpetasid sel aastal kolmandat korda WRC-autoga ja rehvitootja DMACK värvides Ford Fiesta RS-iga sõitnud Ott Tänak ja Raigo Mõlder seitsmenda kohaga.

“Kui terve ralli kokku võtta, siis oleme sellega rahul,” tunnistas Ott Tänak, lisades, et Portugali ralliga võrreldes tundis ka Raigo Mõlder end WRC-autos juba üsna koduselt ja suutis juba ka naeratada.

“Lihtsalt ei tulnud siin midagi. Plaan oli alustada rahulikumalt, saada hea tunne ja tõsta tempot. Esimese päevaga harjusime ja teisel päeval saime juba teisel ringil kiirematele konkurentsi pakkuda.”

Rallit alustatigi reedel ettevaatlikult ja esimesel päeval kihutati esikümne piiril. Ott Tänak ütles, et sõideti nii, nagu planeeritud ja järgmistel katsetel hakati tempot tõstma.

“Pisut keerulisemaks tegi olukorra ka see, et olime rajal viimase WRC-autona. Esimesel ringil oli tee enne meid juba üsna üles tõmmatud ja pidamist pidi hoolega otsima,” rääkis rallipiloot. “Katsete teisel läbimisel pärast hooldust saime juba rohkem välja panna ja kokkuvõttes oli see meile hea päev.”

Laupäeval liikusid Tänak ja Mõlder heas tempos, olles oma katseaegadega esikümnes, neljas aeg tuli ralli 13. katselt. Sama tulemust korrati ka 15. katsel ja teise päeva lõppedes olid nad tõusnud üldarvestuses seitsmendale kohale.

“Tänane päev oli palju parem kui reedene, läksime välja sama plaaniga tõsta kiirust katse katselt,” selgitas Ott Tänak. “Lõunases hoolduses muutsime pisut auto seadistust ja pärastlõunal oli tunne juba päris hea. Saame vaikselt juba kiirematele lähemale.”

Ott Tänak märkis, et mis puudutab järgmist aastat, siis tahab ta kindlasti sõita autoralli MM-sarjas. “Loodan, et selgus ja vastused selles osas saabuvad lähitulevikus,” võttis Tänak tänavuse hooaja WRC-sarjas kokku.

Print Friendly, PDF & Email