Mihkel Räim valiti U23-klassis aasta jalgratturiks

Eesti jalgratturite liit võttis 2014. aasta pidulikult kokku ja tegi teatavaks parimad. U23-vanuseklassis troonib tänavu Prantsusmaa amatöörklubis Team ProBikeShop St Etienne Loire sõitnud Mihkel Räim.

“See tähendab, et Eesti jalgrattaseltskond on minu tegemisi siiski märganud,” ütles Mihkel Räim. “Ma arvan, et sel aastal oli tiitli nimel päris tihe rebimine, kuna kellelgi midagi väga säravat ette näidata polnud, kuid oli mitu heade tulemustega meest.”

Mihkel Räime sõnul oli tema tänavune eesmärk saavutada tulemusi rahvusvahelisel tasandil ja Prantsusmaal. “Võin öelda, et hooaeg õnnestus,” tunnistas rattur. “Tiitlivõistlused küll ebaõnnestusid, kuid see-eest sain Prantsusmaal kuus võitu ja Hiinas profitiimide poodiumil olla pole ka paha.”

Kõige enam on Räim rahul Charvieu GP-ga, mis toimus päev pärast EM-i, kus ta oli täielikult läbi põlenud. “Suutsin end järgmine päev kokku võtta ja saavutasin kõige tähtsama võidu sel aastal Prantsusmaal,” märkis ta.

Kõige enam on Mihkel Räim oma tänavustest sõitudest pettunudki just Euroopa meistrivõistlustes. Siis oli ta hooaja parimas vormis ja kaalus, kuid põletas end lihtsalt pingega läbi.

“Eks siit saab ainult õppida,” leidis ta. “Õppisin vahest eelkõige liidriks olemist ja vastutuse kandmist, mida olen siin Eestiski enne teinud, kuid Prantsusmaal olid ikkagi suuremad sõidud ja suurem vastutus.”

Novembri lõpus sõidab Mihkel Räim koos koondisega Portugali laagrisse. Jaanuari alguses ehk õnnestub veel kord koondisega laagrisse minna ning seejärel ootab juba Prantsusmaa.

“Järgmise hooaja eesmärk on olla hooaja lõpus Prantsuse reitingus 30 hulgas ning koguda võite ja teha tulemusi, et saaks end profileeri murda,” rääkis Mihkel Räim.

Print Friendly, PDF & Email