Saarlased said infopäevadele mõnikümmend lisakohta

Põllumajandusministeeriumi korraldatavad põllumajandustoetuste infopäevad, kus tutvustatakse 2015. aastast kehtima hakkavaid otsetoetusi ja uue maaelu arengukavaga kaasnevaid võimalusi, on osutunud väga nõutuks.

Põllumajandusministeeriumi pressiesindaja Karin Volmer ütles, et põllumajandustoetusi tutvustavate infopäevade vastu on huvi olnud hästi suur, mistõttu said kohad ka väga kiiresti täis. Infopäevade kutsed saatis ministeerium välja 4. novembril ning Tartu ja Paide saalid said täis paari päevaga.

Uuest aastast kehtima hakkavate otsetoetuste nn rohestamise nõuete kohta infot saada soovinud viljakasvataja Kaido Kirst ütles, et Kuressaares 20. novembril toimuva õppepäeva kohad olid täis juba selle nädala keskpaigaks ning temal ei õnnestunudki end üritusele registreerida. “Vabu kohti oli veel Vastseliina infopäevaks, aga andke andeks, nii kaugele ei hakka ma küll minema,” lausus Kirst.

Karin Volmer ütles, et reede ennelõunal oli vabu kohti Vastseliinas, Viljandis, Kärdlas ja Kuressaares (hotell Mardi). “Saaremaal täpsustasime ruumi mahutavust võrreldes algselt planeerituga ja saame nüüd rohkem huvilisi vastu võtta,” rääkis Volmer. Eile kella 11-st oli Kuressaare registreerimine taas avatud ja saadaval mõnikümmend lisakohta.

Karin Volmer märkis, et infopäeva materjalid saab kätte veebist, sest ühe infopäeva ettekanded salvestatakse ning neid on hiljem võimalik veebist järelkuulata ja -vaadata.

Üheksas maakonnas korraldatavad toetuste infopäevad algavad 18. novembril Paides ja ring võetakse kokku 11. detsembril Tallinnas. Ministeerium ootab infopäevadele osalema umbes 1000 põllumajandustootjat, kellele räägitakse otsetoetustest ning maa-elu arengukava investeeringu- ja keskkonnatoetustest.

Print Friendly, PDF & Email