Finantsinspektsioon: Krediidipanga pärast pole klientidel vaja karta

Nädala alguses ilmunud Äripäeva uudise “Krediidipanga omanik ühineb raskustes emafirmaga” valguses palus üks Kuressaare elanik finantsinspektsiooni arvamust, kas panga klientidel on põhjust murelik olla.

“Krediidipank on olnud ja on jätkuvalt finantsinspektsiooni kõrgendatud tähelepanu all. Muu hulgas nõuame, et Krediidipank peab võimalike riskide katteks hoidma kohalikul tasemel piisavalt likviidsus- ja kapitalipuhvreid,” vastas finantsinspektsiooni kommunikatsioonijuht Malle Aleksius.

Ta märkis, et Eestis tegevusloa alusel tegutsevates pankades olevad hoiused, sealhulgas arvelduskontodel olev raha, on tagatud Eesti hoiuste tagamise skeemiga. Hoiused on tagatud 100 protsendi ulatuses 100 000 euro suuruses summas iga inimese ja ettevõtte kohta ühes pangas. Sealhulgas ka Krediidipangas.

Äripäev kirjutas esmaspäeval, et Krediidipanga omanik Moskva Pank ühineb emafirma VTB-ga, mis on rahalistesse raskustesse sattunud.

Malle Aleksiuse sõnul ei mõjuta VTB grupi ettevõtete grupisisene restruktureerimine Krediidipanga edasist toimimist.

Print Friendly, PDF & Email