Kodus on kõige parem

Sellise tõdemuseni on jõudnud Kuressaare südalinnas asuva Retro kohviku uus peakokk Sander Väärt. Kuigi Eesti aasta koka tiitliga pärjatud mees võinuks uusi väljakutseid otsida ja leida kodusaarest kaugemalgi, on ta otsustanud siiski Kuressaare kasuks. Kodus on hea ka selle poolest, et siin kasvanud toit on kõige puhtam ja parem, leiab uus peakokk.

Toitu vaaritades just saaremaisele toorainele rõhku panev Väärt rõõmustab selle üle, et on leidnud head koostööpartnerid, kes varustavad teda kohalike toodetega. Saaremaa talunike toodang sobib suurepäraselt ka maailma köögi hittidesse.

Kuigi Kuressaare ametikoolist tuleb kokkasid nagu Vändrast saelaudu ning mõnigi neist on endale väljaspool Saaremaad nime teinud, pühivad paljud hinnatud tegijad kodusaare tolmu jalgelt, otsustades mujal läbi lüüa. Kuna õnne otsitakse kaugemalt, olevat Kuressaares lausa kokkade põud.

Sander Väärt leiab aga, et peakokaametiga kaasnenud “pool kuningriiki” ehk pool kohvikut on kindlasti üks hea põhjus Kuressaarde jääda. Lisaks patriotismile.

Print Friendly, PDF & Email