Rein Kilk tahab praamioperaatoriks (10)

Pooleteise kuu eest ostis Rein Kilk välja teised osanikud laevafirmast Kihnu Veeteed, ettevõte kavatseb Muhumaa ja Hiiumaa laevaoperaatori valimisel konkureerida Väinamere Liinidega, kirjutab Äripäev.

Küsimused oma plaanide kohta pärast enamusosaluse omandamist laevafirmas suunas Kilk edasi oma endisele tuntud suusatajast väimehele, osalused välja ostnud firma Kalda Vara nõukogu esimehele Kaspar Kokale. Kokk kinnitas, et Kihnu Veeteede eesmärk on pakkuda Hiiumaa ja Muhumaa parvlaevaliinide operaatori valimisel konkurentsi Väinamere Liinidele.

“Oleme veendunud, et suudame pakkuda operaatorina vähemalt sama head, kui mitte paremat teenust. Suurimad võitjad on tegelikult aga kõik, kes praamiliiklust tarbivad, ehk reisijad. Seda põhjusel, et avatud ja võrdsetel alustel põhinev konkurents tõstab päris kindlasti praamiliikluse kvaliteeti,” ütles Kokk.

Kihnu Veeteed korraldab praegu liiklust kuue laevaga seitsmel liinil mandri ning Kihnu, Vormsi, Aegna, Prangli ja Piirissaare vahel. Mullu teenitud 642 000-eurose käibe ja ligi 120 000-eurose kasumi juures maksid kõik maavalitsused, kus Kihnu Veeteede laevad sõidavad, ettevõttele dotatsioone. Eelmisel aastal doteerisid neli maakonda Kihnu Veeteid kokku 1,48 miljoni euroga. Igal aastal taotleb maavalitsus riigilt dotatsioone uuesti ja jagab need ise liinide vahel ära.

Print Friendly, PDF & Email