Politsei ei peida end kõrgete müüride ja suletud uste taha (FOTOD) (6)

HEAD KOOSTÖÖPARTNERID: Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar annab päästeameti Lääne päästekeskuse ennetustöö büroo vanemspetsialistile Kätlin Poopuule üle tänukirja. Foto: Irina Mägi

HEAD KOOSTÖÖPARTNERID: Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar annab päästeameti Lääne päästekeskuse ennetustöö büroo vanemspetsialistile Kätlin Poopuule üle tänukirja. Foto: Irina Mägi

“Ühendametist on saanud avatud organisatsioon, mis ei peida ennast kõrgete müüride ja suletud uste taha,” ütles eilses pidupäevakõnes Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar.

Politsei- ja piirivalveameti 96. aastapäevale pühendatud pidulikul aktusel Kuressaares Meedla koja lühtrisaalis tunnustati parimaid politseinikke ja PPA koostööpartnereid.

Ühisele hümnilaulmisele järgnes Inspira huvikooli tütarlasteansambli Särts kontsert. Seejärel kõnelenud politseijuht Rainer Antsaar meenutas, et 2010. aastal liideti üheks tervikuks viis asutust, mis oli igati õige samm.

Eriliselt tõstis ta aga esile tänavu oktoobris toimunud muudatusi, millega konstaablitele anti sidemehe roll, pidamaks ühendust kogukonnaga.

Oma kõnes juhtis ta tähelepanu perevägivalla juhtumite lahendamisele ning sellele, et Saaremaal kui mereriigis tuleb kogu aeg juurde uusi aluseid ja rekonstrueeritud sadamaid. Samas on kadumas austus mere vastu. “Rumalus ja ohtude trotsimine toob kaasa kurbi tagajärgi,” rõhutas Antsaar.

Oma kõne lõpetas ta tunnustussõnadega kolleegidele ja kiites ühtset meeskonda.

Pärnust Lääne prefektuurist tervitusi toonud Kalvi Almosen nentis, et 2014. on olnud toimekas aasta. Vabariigi aastapäeva pidustused toimusid Pärnus, Paides korraldati üleriigiline abipolitseinike konverents, soe suvi tõi puhkepiirkondadesse, kaasa arvatud Kuressaarde, palju puhkajaid ning meelde jäi Ameerika presidendi Barack Obama visiidi turvamine, milles osalesid ka saarlased.

Temagi rõhutas, et on olnud reformiaasta. Käibele on tulnud isegi väljend “oktoobrirevolutsioon”, kuid läbiviidud reformid ei tähendanud mingit revolutsioonilist situatsiooni, mis oleks nõudnud jõulist sekkumist. Eesmärgiks oli seatud töö parem korraldamine ja konkurentsivõimeline palk.

Saaremaal tehtavast tõstis ta esile projekti “Turvaline küla”, Orissaare gümnaasiumi riigikaitseõpet ja siinseid tublisid teenistuskoeri, keda teatakse isegi Hiiumaal. Almosen pidi tunnistama, et kuigi mere taga liigub aeg aeglasemalt, on narkoprobleemid jõudnud ka siia kadakate vahele. Probleemile on aga saadud jõuliselt käsi ette panna.

Ametlikule osale järgnes ühispildistamine ja tordisöömine.


 

Kingitused parimaile

Pidupäevale kohaselt jagati parimatele kingitusi. Teenistuskohustuste silmapaistvalt hea täitmise eest ning seoses politsei ja piirivalve aastapäevaga pälvis peadirektori tänukirja ja rahalise preemia menetlusteenistuse vanemuurija Priit Sepp.

Lääne prefektuuri teenetemärgi ja rahalise preemia said Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar ja patrullitalituse juht Matis Sikk.

Lääne prefektuuri prefekti tänukiri ja rahaline preemia anti ennetus- ja menetlustalituse vanemspetsialistile Elgi Vahterile, patrullitalituse piirivalvurile Riho Õunale ja merevalvekeskuse koordinaatorile Jaanis Kirsile.

Abipolitseiniku teenetemärgiga tunnustati Kuressaare politseijaoskonna abipolitseinikku Kaarel Mäge.

Veel said tänukirja Kuressaare politseijaoskonna koostööpartnerid päästeameti Lääne päästekeskuse ennetustöö büroo vanemspetsialist Kätlin Poopuu ja sotsiaalkindlustusameti ohvriabi osakonna Saare ohvriabikeskuse juhtivspetsialist Katrin Paukson. Hinnalise kingituse (Tissot’ käekella) võttis vastu Kuressaare politseijaoskonna abipolitseinik Tõnu Lempu.

Print Friendly, PDF & Email