Koolipoiss sai eripreemia (2)

TUBLI POISS: Karl-Alder Kuivjõgi  õpib enamasti neljadele-viitele ja on pidevalt autahvlil. Foto: Jaanika Tiitson

TUBLI POISS: Karl-Alder Kuivjõgi õpib enamasti neljadele-viitele ja on pidevalt autahvlil. Foto: Jaanika Tiitson

Lümanda põhikoolis koguneti eile ühel vahetunnil saali. Seda ühel kindlal põhjusel: Kaarma vallavanem Andres Tinno ja Lääne-Saare ühendvalla sümboolikakonkursi võitnud Saarte Hääle toimetaja Raul Vinni olid tulnud tunnustama konkursil osalenud 8. klassi õpilast Karl-Alder Kuivjõge.

Tinnolt oli preemiaks 200 euro eest Auriga kaubanduskeskuse kinkekaarte ja Vinnilt esimene uue sümboolikaga kaunistatud tass.

Andres Tinno ütles Saarte Häälele, et preemia otsustas Karl-Alderile anda tema kui eraisik, mitte vald ega valla komisjon. “See tulenes hetkeemotsioonist, kui ma võistlustöid nägin,” selgitas ta. Nimelt paistis laekunud kavandite hulgast silma üks käsitsi joonistatud töö.

“Andsin komisjoni liikmetele teada, et kui selle töö autor on laps, siis soovin teda isiklikult premeerida,” rääkis Tinno. Kokkulangevus oli Andres Tinno arvates muidugi selles mõttes huvitav, et võidutöö ja Karl-Alderi lipukavandid kattusid.

“See oli minu jaoks kosmos, kus suurtel avarustel kohtuvad kaks ühesugust mõtet. Üks läks lendu Kudjapelt, teine Lümanda kandist,” muheles Tinno, kes soovib Karl-Alderile edu ja usub, et sellest noormehest kuuldakse veel. Sama meelt oli Lümanda põhikooli direktor Liia Raun.

“Väga tegus ja tark poiss on, õpib enamasti neljadele-viitele ja on pidevalt autahvlil,” kinnitas Raun. Vabal ajal mängib poiss hoopis tennist, seega pakkunud tema osalemine sümboolikakonkursil äärmiselt meeldiva üllatuse.

Lisada võib veel, et Karl-Alder Kuivjõgi kuulub kooli jalgpallimeeskonda, on olnud kooli üritustel õhtujuht ja on direktori kinnitusel igati mitmekülgne eeskuju kõigile koolikaaslastele.

Print Friendly, PDF & Email