Avies lubab järgmisest nädalast graafikusse naasta

Tallinna–Kuressaare–Tallinna lennuki väljumisel on viimasel ajal esinenud mitmeid tõrkeid seoses lennukite hooldusega. Liini teenindav AS Avies lubab aga, et järgmisest nädalast probleemid lahenevad ja lennud hakkavad toimuma plaanipäraselt.

Saare maavalitsuse arendusnõunik Karl Tiitson ütles, et oktoobrikuu jooksul on Aviesi lennud toimunud tihtipeale graafikuväliselt.

“Lihtsam on öelda, millal polnud graafikutõrkeid,” vastas Tiitson Saarte Hääle päringule.

Nimelt ei olnud Tiitsoni andmetel oktoobris ühtegi tõrget pühapäeviti, lisaks 1., 13. ja 27. kuupäeval ning 2. oktoobri hommikul. “Kõigil ülejäänud päevadel olid mingisugused graafikumuudatused,” tõdes Tiitson.

Kooskõlastamata graafikumuudatuste tõttu on maavalitsus lennufirmale selle aasta jooksul kaks korda trahvi määranud. Tiitson märkis, et mõlemal korral esitas Avies ka vaide, mida ei rahuldatud. Kohtusse Avies kummalgi juhul edasi ei läinud ja trahvisummad peeti kinni lennufirmale makstavast toetusest. Ühe lennu kohta on toetus 1906 eurot, trahvide suurus oli 3300 ja 11 100 eurot.

Karl Tiitson ei soovinud kommenteerida, kas kavas on veel üks trahv määrata, ja lisas, et Aviesi esindajatega kohtutakse järgmisel nädalal. Ebaregulaarsete lendude kohta ütles Tiitson, et Avies teavitab maavalitsust, kui ta lennuaegu muudab.

“Nõus pole me nende muudatustega olnud. Aga ega me ju otseselt saagi midagi rohkemat teha, kui mitte nõustuda ja siis pärast trahvi teha või üritada nendega läbirääkimisi pidada,” ütles Tiitson. Tema sõnul on Avies lubanud, et järgmisest nädalast toimuvad lennud regulaarselt.

Aviesi regulaarliinide müügidirektor Marko Pleiats sõnas, et lendude ebaregulaarsuse põhjustasid lennukite pikemad hooldused. Ta märkis, et vananevale lennupargile on keeruline varuosi leida, sest neid ei toodeta enam eriti ja nende leidmine võtab aega.

Saaremaa liinil lendavad Inglismaal toodetud 18-kohalised Jetstreamid 31 või 32, mis Pleiatsi sõnul on toodetud 80-ndatel ja 90-ndatel aastatel. «Nüüd saavad hooldusküsimused lahendatud ja sellega peaks rahu majas olema,” kinnitas Pleiats.

Print Friendly, PDF & Email