Parim vabatahtlik merepäästja on Madis Rehepapp (3)

2014. aasta parima vabatahtliku merepäästja tiitli pälvis Muhu merepääste seltsi eestvedaja Madis Rehepapp.

Madis Rehepapp on olnud Eesti vabatahtliku merepääste sünni juures ja andnud suure panuse vabatahtlike merepäästjate koolitussüsteemi väljatöötamisse ning on samas ka ise aktiivne vabatahtlike koolitaja.

“Muhu seltsi võimekust iseloomustab see, et rannikualal ollakse valmis suunduma merepäästetöödele kümnest punktist,” iseloomustas Madis Rehepapi tegevust politsei- ja piirivalveameti vabatahtlike merepäästjate tegevuse koordinaator Raul Ilisson.

Ilissoni sõnul on Rehepapp sageli esindanud vabatahtlike huve seadusloomel ja on silma paistnud initsiatiiviga, mis peitub iga vabatahtliku olemuses. Tema tegevus on kaasa aidanud sellele, et PPA ja vabatahtlike koostöö on muutunud selgemaks ja konstruktiivsemaks.

“Näiteks sõlmiti sel aastal PPA ja MTÜ Muhu Merepääste Selts vaheline veesõiduki ühiskasutuse leping, mille alusel saavad ühingu liikmed Ruhnu saarel merepäästetöid läbi viia PPA kaatriga,” ütles Ilisson.

Vabatahtlikust merepäästest üldiselt rääkides võib kinnitada, et sõlmitud koostöölepingud on selge märk sellest, et liigutakse õiges suunas ja partnerlussuhted toimivad. Oktoobris toimunud merepääste konverentsil tõdeti, et merehädas olijale annab jõudu teadmine, et abi on lähedal.

Selle aasta üheksa kuu seisuga lahendas PPA piiriveekogudel ja merealal 229 otsingu- ja päästejuhtumit. Neist 34 korral on kaasatud vabatahtlikke merepäästjaid, mis on 36% enam kui eelmisel aastal samal perioodil. Abi on antud kokku 527 inimesele.

Print Friendly, PDF & Email