Päevakeskuse töötajad valisid huvijuhi 15 kandidaadi seast (3)

Kaie LeppTänasest alustab Kuressaare päevakeskuses huvijuhi-tegevusjuhendajana töötukassa Saaremaa osakonna endine juht Kaie Lepp (fotol).

Lepp hakkab juhendama nii päevakeskuses käivaid eakaid kui ka erivajadustega noori inimesi. “Kuna vajasime tegevusjuhendajat kiiresti, on mul väga hea meel, et meie kollektiivi soovis tulla koguni viisteist inimest,” ütles SA Kuressaare Hoolekanne juhataja Piret Sarjas. Tema hinnangul sobinuks päevakeskuses töötama kõik kandidaadid, kõik CV-d ja motivatsioonikirjad vastasid nõuetele.

Sarjase sõnul lõi uue kolleegi valimisel kaasa pea kogu päevakeskuse töötajaskond, tehes ühise otsuse Kaie Lepa kasuks. Lepp töötab praegu tegevusjuhendajana Sõmera hooldekodus, ent enne seda juhtis ta aastaid töötukassa Saaremaa osakonda.

“Kaie kasuks rääkis see, et ta on tugev ja mitmekülgne käsitöötegija,” lausus Sarjas. “Tal on väga palju põnevaid ideid, mida on valmis kohe rakendama.” Lepa plussid olid ka suur suhtlemiskogemus ja projektide kirjutamise oskus.

Sarjase hinnangul on ringide ja tegevuste valik, mida Lepp on suuteline ise juhendama, väga lai. “Kaie Lepp hakkab andma arvutiõpetust, meil on plaanis luua uus käsitööring, uus joonistamisring,” loetles Sarjas. “Hakkame korraldama teema- ja päevakohaseid töötubasid, õpime lilleseadet, lauakaunistuste meisterdamist.”

Sarjase sõnul on päevakeskuse üks eesmärke tuua ringidesse osalema ka mehed, kelle jaoks majas praegu organiseeritud tegevust napib.

Kaie Lepp ise tunnistas, et nii paljude kandidaatide seast väljavalituks osutumine oli talle suur üllatus. Uus huvijuht loodab inimestes tekitada suuremat huvi päevakeskuse ja seal pakutavate ajaveetmisvõimaluste vastu. “See on ju hea võimalus kodust välja tulla, teistega suhelda ja uut infot saada,” arvas Lepp.

Lisaks traditsioonilise käsitööle on Lepa sõnul palju põnevaid isetegemisvõimalusi, mida ta soovib huvilistele tutvustada. “Oleks vaid 25 aastat tagasi olnud internet, kust leiab nii palju erinevatest materjalidest meisterdamise õpetusi,” lausus omal ajal algklassiõpetajaks õppinud Lepp.

Kaie Lepp alustab päevakeskuses tööd juba täna, esialgu töötab ta osalise koormusega.

Print Friendly, PDF & Email