Maale elama just ei tormata (6)

Kampaania “Maale elama” on Saare maakonnas toonud valdadele seni vaid üksikuid infopäringuid, ent vallavalitsused on positiivsed ja plaanivad ka tuleval aastal nn kampaaniamessil osaleda.

Muhu valla arendusnõunik Annika Auväärt ütles Saarte Häälele, et vallalt on maale elama tuleku kohta lisainfot küsinud üks inimene. “Lisaks oleme saatnud kolmele perele infot vabade elamispindade kohta, aga ühtegi uut elanikku tänu sellele kampaaniale Muhusse tulnud ei ole,” tähendas Auväärt. “Meie miinused on suhteliselt kallid kinnisvarahinnad ja üüripindade nappus,” arvas ta.

Samas tõi valla arendusnõunik Muhus elamise eelisena välja järjekorrata lasteaiakohad, hea põhikooli, kõigi esmavajalike teenuste olemasolu vallas, lastele huvitegevuse kulude ning gümnaasiumi- ja ametikooli õpilastele eluaseme kulude kompenseerimise jne. “Oluline on kindlasti ka turvaline ja looduslikult kaunis elukeskkond,” loetles Annika Auväärt positiivset, mis võiks paeluda Muhu valda kolimise plaanijaid.

Muhu arendusnõunik kinnitas, et senisele tulemusetusele vaatamata on neil igal juhul plaanis ka järgmisel aastal “Maale elama” messil osaleda. Sama meelt on ka Pöide vallavanem Andres Hanso, kes möönis küll, et ka Pöide valda ei ole “Maale elama” kampaania uusi elanikke toonud. “Veel,” lisas ta, kinnitades, et heidutada nad sellest tõsiasjast ennast ei lase. 2015. aasta messist Tallinnas võetakse kindlasti osa.

Miskit uut maaelumagnetit oli Hansol välja tuua raske. Ta märkis, et linnaelust tüdinute ja muserdunute hulk ju muudkui kasvab. “Küll nad ükskord koguvad piisavalt otsustavust, et pööre ära teha,” arvas Andres Hanso. “Siis nad tulevadki, robinal!”

“Maale elama” kampaania raames on uusi elanikke jätkuvalt ootamas ka Sõrvemaa ehk Salme ja Torgu vald, Leisi, Kärla ja Orissaare vald.

Print Friendly, PDF & Email