Loodus tuleb lähemale

Eelmisel nädalal rõõmustasime, et Mändjalas ja Järvel said valmis uued jalgteed. Nüüd on valmis saanud ka Odalätsi allikate rajad, mis olid vahepeal üsna nukras seisus. Ega selle teadmisega ole muud peale hakata, kui kummikud jalga panna ja kohapeale vaatama. Või õigemini, kummikud polegi hädavajalikud. Tänu radadele saavad loodust avastada ka need, kes ühelt märjalt mättalt teisele hüpata ei tihka.

Saarlaste jaoks oluliste paikade külastajasõbralikumaks muutmine ajendab ilmselt siinseidki inimesi rohkem oma kodukohta avastama. Kuna seeneaeg on möödas, siis miks mitte minna ja vaadata niisama, kuidas vesi vaikselt Odalätsi allikas vuliseb või Järvel randa uhub.

Siinkohal oleks paslik meelde tuletada väikest tarkusetera, et mis metsa kaasa võetud, tuleb sealt ka tagasi tuua. Keegi ei soovi ju, et järgmised külastajad vuliseva vee asemel mingeid kõdunevaid jäätmeid peaksid vaatama.

Print Friendly, PDF & Email