Jaanus Tamkivi: elus peab edasi minema, mitte tagasi pöörduma (25)

UUTE VALIKUTE EES: Jaanus Tamkivi, kes kevadistel riigikogu valimistel enam parlamenti ei kandideeri, loodab uue töö leida kodusaarelt. “Küllap selleks võimalusi on,” jätab ta otsad veel lahti. Foto: Tambet Allik

UUTE VALIKUTE EES: Jaanus Tamkivi, kes kevadistel riigikogu valimistel enam parlamenti ei kandideeri, loodab uue töö leida kodusaarelt. “Küllap selleks võimalusi on,” jätab ta otsad veel lahti. Foto: Tambet Allik

“Mida aasta edasi, seda keerukam on olnud mul endale selgeks teha, miks ma peaksin Tallinnas tööl käima,” tunnistab riigikogu liige Jaanus Tamkivi, kes on sõitnud ligemale kümme aastat Saaremaa ja Tallinna vahet, sest ta kodu ja pere on Kuressaares. Nüüd see olukord muutub.

Kas vastab tõele, et kevadistel riigikogu valimistel te ei kandideeri?

Jah, ma olen niimoodi otsustanud ja selle ka erakonnas teatavaks teinud, et järgmistel riigikogu valimistel mina enam ei osale.

Mis selle põhjus on?

Mu sisetunne ütles juba mõni aeg tagasi, et peaksin midagi muud ka tegema, olen ju poliitikas olnud juba 20 aastat. Reformierakond saab 14. novembril 20-seks, olin erakonna asutajaliige. Siis tuli linnapea amet ja nüüd kevadel saab kümme aastat riigikogus oldud, kuigi neli aastat sellest olin minister.

Kas üks loobumise põhjus on see, et Reformierakonnas on käimas põlvkonnavahetus?

Ei tea, kas sellepärast, aga see on muidugi tõsi, et erakonnas algasid üsna suured muutused, alates juba esimehe vahetamisest. Neid muutusi on teisigi olnud. Kuna erakond saab 20-aastaseks, siis küllap on muutusteks ka aeg. Eks inimesed, valijad, kes on erakonna jaoks ütlemata olulised, seda natuke ka ootasid. See paistis ka reitingutest välja, et asjad polnud enam nii hästi, nagu nad vanasti olid. Nende muudatuste tulemusena, ma vaatan, on asjad ilusasti korda läinud.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email