Valjala kool sai heategijate abiga endale hüva abimehe

TÖÖTAB: Uut riivi tutvustab kooli peakokale Heive Eistile (paremal) Elektrolux Eesti esindaja Tarvo Stint koos tütar Meribeliga. Foto: Raul Vinni

TÖÖTAB: Uut riivi tutvustab kooli peakokale Heive Eistile (paremal) Elektrolux Eesti esindaja Tarvo Stint koos tütar Meribeliga. Foto: Raul Vinni

Eesti kokkade poolt heategevusliku jalgpallimänguga kogutud raha eest Valjala põhikooli sööklale ostetud juurviljariiv aitab veelgi paremini koolis juurikasöömist edendada.

“Tähtis on see, et tervislik toitumine ei jää masina puudumise taha. Et tahtmine ja tegemine on juba enne olemas kui masin,” ütles saarlasest tippkokk ja heategevusliku jalgpallilahingu Chefs Cup eestvedaja Peeter Pihel eile Valjalas.

Kooli sünnipäevaaktusele sobiliku kingitusega saabunud Pihel märkis, et kokku koguti üle 2000 euro. Selle eest saadigi uhke riiv, millele lisandus veel saumikser. Kokkade partneri Elektrolux Eesti esindaja Tarvo Stint oli kindel, et nüüd kujunevad kooli söögivahetunnid hulga ägedamaks.

Valjala kooli direktor Aive Mõistlik tõdes külalisi tänades, et hea on teada, kuidas asjatundjad kooli pingutusi hindavad. Peeter Pihel sai ka kooli tänukirja õige asja ajamise eest.

Kingituse köögis vastu võtnud kooli peakokk Heive Eist tunnistas, et see on igati vajalik riist. “Ammu tahtsime sellist,” kinnitas Eist. Vana köögimasin oli juba liiga nõrgaks jäänud.

Köögi- ja puuvilja süüakse koolis palju. Nii näiteks saavad koolilapsed esimese suutäie värsket juba hommikul kooli tulles, kui fuajees on tervislikud ampsud saadaval. Sellist kommet Heive Eist üheski teises koolis ei tea olevat. Samuti on toorsalat ka ikka prae juurde.

“Lapsed söövad, hea meelega söövad,” kinnitas kokatädi Eist, et neil ei ole juurvilja söömisega muret. Kui on ka tõrkeid, on kokatädil omad nipid, millega jälle ree peale saab. “Ühepajatoidus ei tahetud juurviljakuubikuid, riivisime juurvilja ära ja kõik oli jälle hästi,” naeris Eist oma pisikestest nippidest kõneldes.

Print Friendly, PDF & Email