Salme vallateatri poisid said Riias kiita (1)

Salme vallateater oli oma lavastusega “Puudutamata” kutsutud Riia harrastusteatrite festivalile “Riia mängib teatrit” (“Riga spele teatri 2014”). Seega asuti selle, saarlastele juba tuttava isa ja poja, Meelis ja Karl Juhandi lavatükiga Lätimaa pealinna poole teele.

Salme valla kultuurijuht Maire Sillavee rääkis, et 3. oktoobrist 26. oktoobrini mängisid festivalimajas Riia oma trupid – neid oli kokku üle kahekümne. Niinimetatud festivalimaja oli endine VEF-i raadiotehase kultuuripalee.

“Imposantne stalinistliku klassitsismi näide – sambad siin ja sambad seal,” kirjeldas Sillavee. “Ilus, aga kohutavalt väsinud maja – see oligi seal viimane suurüritus, nüüd läheb ta kaheks aastaks remonti.”

Eelmisel reedel algas festivali rahvusvaheline osa, mis kestis pühapäevani. Seal astusid üles Läti, Leedu, Gruusia, Austria ja Eesti. Eestit esindasid Salme vallateater ja Ranna-Viru rahvateater, viimane lavastusega “Pantelei Karmanovi sententsid”.

Maire Sillavee sõnul oli festival salmekate jaoks huvitav, nähti palju etendusi, tutvuti harrastusteatrite inimestega. Mingeid preemiaid seal välja ei antud, aga kiita said Eesti poisid küll. “Nii Ranna-Viru kui ka Saaremaa omad,” kinnitas Sillavee.

Festivali korraldus oli Sillavee sõnutsi suurepärane. Võib-olla oleks kava võinud pisut tihedam olla, rahvas oli ju ikkagi kaugelt kokku sõitnud. “Aga ilmselt anti aega Riia nautimiseks. Riia on tõesti ilus linn,” tõdes Salme kultuurijuht.

Print Friendly, PDF & Email