Saarte Investeeringu stipendiumi sai Artur Kallas (FOTOD)

Foto: Tambet Allik

Foto: Tambet Allik

Kuressaare ametikooli 92. sünnipäevale pühendatud aktusel, mis eile Kuressaare kultuurikeskuses toimus, andis Saarte Investeeringu juht Tullio Liblik üle 1000-eurose stipendiumi, mille võttis vastu väikelaevaehitaja eriala vilistlane Artur Kallas (fotol).

“Stipendium antakse ühele ametikooli vilistlasele, kes õpib edasi samas valdkonnas,” selgitas ametikooli teabejuht Taavi Tuisk.

Artur Kallas lõpetas ametikooli tänavu suvel väikelaevade ehituse erialal ja õpib nüüd TTÜ Kuressaare kolledžis meretehnikat ja väikelaevaehitust.

“Mu ideede teostamine on alati jäänud raha taha,” tunnistas Kallas pärast stipendiumi saamist, ja lisas, et kavatseb stipendiumi paigutada oma tulevasse lõputöösse. Noormehe sõnul on tal mõnes kolledži õppeaines ametikoolis õpitust juba kasu olnud.

Tullio Liblik ütles end uskuvat, et Kuressaare ametikooli vilistlastel ei ole muret rakenduse leidmisega Saaremaal ega mujal Eestis või piiri taga, kuid Saaremaa võidab kõige rohkem nendest noortest, kes oma elu ka edaspidi Saaremaaga seovad. “Ettevõtjana soovin tunnustada noort, kes elus edasi pürgib ja uusi väärtusi loob ning ma julgustan teda maailma avastama ning samas just Saaremaal ennast teostama,” lausus Liblik.

“Kuna ametikool tähistab sünnipäeva, pole me [stipendiumi väljaandmise] võimaliku jätkamise osas veel kokku istunud. See selgub kindlasti selle aasta jooksul,” lubas ta.

Print Friendly, PDF & Email