Antti Kopliste on pilve piirilt ilma nautinud tosin aastat

HOBI ANNAB TIIVAD: Langevarjusport annab Antti Koplistele tiivad nii sõna otseses kui ka kaudses mõttes. Foto: Irina Mägi

HOBI ANNAB TIIVAD: Langevarjusport annab Antti Koplistele tiivad nii sõna otseses kui ka kaudses mõttes. Foto: Irina Mägi

Äsja lõppenud oktoobrikuu on langevarjurite tegemisi silmas pidades läinud maailma ajalukku vähemalt kahe rekordsündmuse poolest. Google’i töötaja Alan Eustace hüppas alla 41 km kõrguselt, püstitades vabalangemise maailmarekordi.

Kaks eestlannat, Vaike Õiglane ja Kanadas elav Tiiu Haamer on aga nende 117 naislangevarjuri hulgas, kes 17. oktoobril Californias püstitasid uue maailmarekordi, moodustades vabalangemises seni suurima kahest formatsioonist koosneva kujundi.

Hobilangevarjur Antti Kopliste on piltlikult öeldes pilve piirilt jäädvustanud ka eestlaste rekordhüppeid. Kaks aastat tagasi pildistas ta nii naiste kui ka segavõistkonna rekordhüpet. Mõlema rühma liige oli tookord tänavu maailmarekordi püstitamisel osalenud Vaike Õiglane.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email