The Werg püüab aasta noortebändi tiitlit (1)

Saaremaine, 2008. aasta lõpul loodud koolivendade vokaalinstrumentaalgrupp The Werg on üks neist õnnelikest noortebändidest, kel õnnestus riiklikul noortebändide konkursil poolfinaali pääseda.

The Wergi kuuluvad Sander Sepp (kitarr), Indrek Viires (basskitarr), Jüri Põld (kitarr) ja Lauri Põld (trummid, vokaal).

Konkursi kommunikatsioonijuhi Laidi Sergejeva sõnul on eelvoorudes selgunud kaheksa poolfinalisti, kellele lisandub veel kaks. Nimelt läheb Noortebändi Facebooki lehel kohe-kohe lahti rahvahääletus, kus selguvad need viimased kaks, kes edasi pääsevad.

Juba selgunud poolfinalistid valiti välja eelvoorudes Tallinnas ja Tartus. Noorte saarlaste punt The Werg, mis viljeleb eksperimentaalset jazz/blues/rock-muusikat, pääses edasi Tallinnas toimunud eelvoorust. Sealses eelvoorus kuulusid žüriisse Erik Morna Raadio 2-st, Marie Vaigla ansamblist Frankie Animal, Mariliis Mõttus Müürilehest, Martin Saaremägi Revolvrist, Odd Hugo mänedžer Rein Kutsar, Egert Milder Slippery Slope’ist ja Noortebändi konkursi esindajana Andrus Raudsalu.

Tallinna eelvoorudes astus publiku ette 13 bändi ja žürii liikme Egert Milderi sõnul oli üllatajaid päris palju. “Kuna väga paljud bändid olid eelnevate päevade vältel laval esimest korda, siis on väga põnev jälgida nende arengut järgmistel kontsertidel. Kindlasti on konkursil osalejatest midagi väga head tulemas!” arvas Milder. Peale The Wergi otsustati Tallinnast poolfinaali saata Attention, Please, Djently ja Almost Natural.

Tartus toimunud kontsertidel astus publiku ette 14 bändi. Sealt pääsesid poolfinaali IRIE, Innersound, Tuli ja Münster.

Noortebänd 2014 konkurss jätkub poolfinaalidega Tallinnas klubis Ulme 14. ja 15. novembril. Finaali, mis toimub 28. novembril, pääseb võistlema viis noortebändi.

Print Friendly, PDF & Email