Tiirimetsa teel jooksis hunt auto ette (6)

Eile hommikul hüppas Tiirimetsa ja Lümanda vahelist teed mööda tööle sõitva mehe auto ette hunt. Juhil õnnestus loomale otsasõitu õnneks vältida.

“Mis seal ikka rääkida, me oleme juba harjunud elama selle teadmisega, et meil hundid metsas on. Aeg-ajalt annavad nad oma kohalolekust ka ulgumisega märku,” rääkis anonüümsust palunud autojuht juhtunust. “Mõnikord muutub meie koera käitumine ärevaks, mida oleme seostanud hundi kohalolekuga. See, et mõni loom teele jookseb, on samuti tavaline, sest sõidame maalt linna pea iga päev ja võimalus mõnda looma teel või tee ääres näha on suur. Täna hommikul oli selleks siis hunt.”

Mehe sõnul oli tegu suure ja korralikult söönud loomaga. Ta lisas, et Suursoo ümbruskonnas on hundid juba pikemat aega askeldanud, aga tema juhtus huntidega esimest korda kohtuma selle aasta alguses, kui kaks hunti tema auto eest üle tee kõndisid.

Eilne hundi nägemine temas hirmu ei tekitanud: “Vaatad looma nagu loomaaias, istud ju kaitsvas autos. Samas see teadmine, et kodumetsas on hundid, teeb olemise kõhedaks küll.”

Print Friendly, PDF & Email