Muhu noortekeskus sai nurgakivi

SEGU PANEMAS: Esiplaanil Madis Saksakulm ja Muhu noortekeskuse juhataja Arnek Grubnik. Foto: MARKUS ANDERO GRUBNIK

SEGU PANEMAS: Esiplaanil Madis Saksakulm ja Muhu noortekeskuse juhataja Arnek Grubnik. Foto: MARKUS ANDERO GRUBNIK

Kolmapäeval pandi Muhus kombekohase tseremooniaga paika noortekeskuse nurgakivi.

“Meie lapsed ja noored olidki selle ürituse tähtsamad osalised – maja ehitatakse ju neile,” ütles Muhu vallavanem Raido Liitmäe Saarte Häälele, lisades, et kõik lapsed, kes soovisid, said ise panna kellutäie segu, et nurgakivi ikka kindlalt püsiks. Nurgakivitseremoonias osalesid nii noortekeskuse praegused kasutajad – Muhu põhikooli õpilased – kui ka nn tulevased kliendid ehk lasteaialapsed.

Kuna tegu on ikkagi noortekeskusega, läks nurgakivi silindrina käiku lauamängu silindrikujuline ümbris. Sellesse pandi tulevaste põlvede jaoks tallele kolmapäevane ajaleht, vallalehe Muhulane oktoobrikuu number, Muhu vallavalitsuse korraldus, millega kinnitati keskuse ehitajaks AS Tesman, mõned kehtivad rahatähed ja pihlakaoks.

Tähtsal sündmusel olid kohal ka Muhu valla töötajad, kes hoone valmimisega seotud. Muidugi osalesid ehitusfirma AS Tesman töömehed ja objekti eest vastutavad isikud ning omanikujärelevalve (PP Ehitusjärelevalve OÜ) esindaja.

Noored said vallavanema sõnul ka hea ülevaate ehitusprotsessi keerukusest. Raido Liitmäe avaldas lootust, et ehk paneb see neid oma uut noortekeskust tulevikus rohkem hoidma. Liitmäe sõnul on noortekeskuse ehitus kulgenud enam-vähem plaanipäraselt. “Suuremate ehituste puhul on alati väikseid kõrvalekaldeid, kuid normaalses ehitusprotsessis lahendatakse tekkinud küsimused töökoosolekute käigus. Praegune põhiline eesmärk on, et enne suuremate külmade tulekut saaks majakarp kinni ehitatud,” rääkis vallajuht.

Ehitustööd algasid objektil tänavu juulikuus, hoone valmimise tähtaeg on 31. juuli 2015. Muhu noortekeskuse uute ruumide rajamise projekti rahastas 533 004 euroga Euroopa Regionaalarengu Fondist SA Innove. Selle kogumaksumus on 673 262 eurot.

Noortekeskuse uute ruumide tarvis ehitatakse Muhu spordihalli tagumine lõunatiib kahekorruseliseks. Esimesel korrusel on juba olemas jõusaal ja inventariruumid, teisele korrusele tuleb mängude tuba, kohvikunurgaga puhkeruum, puldiruum, heli- ja videostuudio. Spordihall saab ka juurdeehitise, mahutamaks välisinventariruumi, kabinetti, stuudioinventariruumi, köök-õppeklassi, ventilatsiooniruumi ja olmeruume.

Print Friendly, PDF & Email