Arenguvalud (1)

Igasugune areng võib nii mõnigi kord takerduda erinevate arvamuste taha. Sellistel juhtudel ei ole enamasti võimalik välja tuua “halba” ja “head” osapoolt, kui mõlema seisukohal on nii poolt- kui ka vastuargumente.

Sama lugu on ka Leisi alevikku Orissaare maantee äärde kavandatava kõnniteega. Ühel kaalukausil on ilusad sihvakad kased, mis on armsaks saanud nii kohalikele kui ka külalistele. Teisel aga kõnnitee, kus on kindlasti ohutum jalutada kui maantee ääres. Kompromissi on siiski raske leida, sest kased kasvavad päris tee ääres ja paljud neist jääksid seetõttu kõnniteele ette.

Mis siis ikkagi teha, kui koguni 56 inimest leiab, et nad saavad jalakäijatele mõeldud teeta ilusti hakkama, on alati saanud? Samuti ei pidavat seal just eriti palju rahvast jalgsi käima.

Võib-olla aga selles asi ongi, et ilma ohutu kõnniteeta maanteele jalutama väga ei kiputa.

Seda, kui paljud inimesed kõnniteed kasutama hakkavad, näeb alles aasta või mõne pärast. Jääb vaid loota, et osa kaski siiski säilib, aga liiklusohutus seetõttu ei kannata.

Print Friendly, PDF & Email