Siiri Sõnajalg astub sõtta kooseluseaduse vastu (14)

“On tarvis mobiliseeruda, oma arvamused kokku liita ja hääl kuuldavaks teha ning kui aeg kätte jõuab, siis selline seadus ei jõustu Eestis. Punkt ja aamen,” rõhutas Saaremaal elav kristlasest muusik Siiri Sõnajalg.

Sõnajalg on asunud riigikogus vastuvõetud kooseluseadust kritiseerima, sest tema sõnul ei saa aktsepteerida homokultuuri. Küsimusele, kas olukorras, kus katoliku kiriku pea paavst Franciscus on asunud katoliku kiriku jäika seisukohta homoseksuaalsuse suhtes pehmendama, poleks ka teistel aeg leplikumat suhtumist üles näidata, vastas Siiri Sõnajalg, et kindlasti mitte.

Tema hinnangul saevad kahaneva rahvaarvuga eestlased ise oksa, millel istuvad. “Mil viisil saab Eesti rahvas kasvada, kui omasoolised koos elavad. See nähtus on ebaloomulik ja seda ei saa tunnustada mingil tasandil, ei kõige ülevamal ega kõige alamal tasandil.”

“Mis tuleb nendest lastest, kellel on kaks issit?” küsib Siiri. “Nad ei saa iial laulda Lydia Koidula laulu “Kas ema südant tunned sa” – kus see ema süda siis on? See on selge, et nendest lastest on ette määratud tulema invaliidid.”

Kooseluseadus jõustub jaanuaris 2016. Siiri Sõnajalg ütles Kroonikale, et poolteist aastat on pikk aeg, päästmaks, mis päästa annab, ja tal on plaanis liituda nendega, kes on “julged ja targad ses küsimuses”.

Nimede osas jäi ta Saarte Häälele oma seiskohta kommenteerides napisõnaliseks, rõhutades, et hindab neid, kes on seni kooseluseaduse vastu sõna võtnud. Ta ütles siiski, et Varro Vooglaid on üks nendest, kellega saaks selles küsimuses koostööd teha, aga tema pole ainuke.

Print Friendly, PDF & Email