Piknik läbi? (1)

Kuressaare linnavolikogu jõudis riigiisadest ja -emadest ette ning tegi asja ära – keelas avalikus linnaruumis napsitamise. Jahvatavad ju riigi veskid aeglasemalt kui väikeste kohtade omad ning millal avalik kärakapanek taas üle Eesti keelatud on, pole veel täpselt teada.

Nüüd tuleb napsihimulistel, kes Kuressaare tänavail, pargis või rannas “piknikut” kangema kraamiga pidada tahavad, määruse kehtima hakkamiseni jäänud ajast ilmselt viimast võtta. Varsti ju enam avalikult pudelit kummutada ei tohi! Jälle!

Kraadijookide austajatel tasub aga meeles pidada, et kui joovastavaid vedelikke manustada, tuleb seda teha vaikselt ja kaaskodanikke häirimata. Nii, nagu juulist kehtivas korrakaitseseaduses ette nähtud.

Seda, et korrakaitseseaduse alkoholitarbimist käsitlev osa oli ämbrisseastumine, arvab nii mõnigi meist, kel sageli asja Kuressaare südalinnas asuvasse Rae poodi, Ferrumisse või kultuurikeskusse. Kui varem kummutasid napsisõbrad pudelit poolsalaja, siis pärast 1. juulit tehakse seda kedagi ega midagi häbenemata. Kas jõuluks saab piknik läbi?

Print Friendly, PDF & Email