Ilmus uusversioon Suure Tõllu elust

Kirjastus Varrak on taas välja andnud “Suure Tõllu” raamatu, mis esmakordselt ilmus 22 aastat tagasi.

“Jüri Arraku kultuslikke pilte Suurest Tõllust mäletavad ju kõik – kuid paraku sai nõukogude ajal ilmunud raamatule saatuslikuks tollane vilets trükikvaliteet, nii et Arraku imelistest värvidest jäid alles vaid pleekinud varjud,” põhjendas kirjastaja uustrükki. Uues väljaandes on vägagi värvikad pildid. Raamat on 51-leheküljeline ja seekord kõvade kaante vahel.

Lisaks on Andrus Kivirähk kirjutanud Arraku raamatu tarbeks uuesti lahti ka Suure Tõllu eluloo. “Näeme rahvuskangelast nii argiste toimetuste juures kui ka Vanapaganat taga ajamas, nii uut elumaja ehitamas kui vaenlasi puruks pigistamas. Ning viimaks, pea kaenlas, meie seast lahkumas,” seisab raamatututvustuses.

Print Friendly, PDF & Email