Esimesed sokipaarid sõduritele on kohal (2)

ESIMENE PAAR: Maimu Pihlak tõi esimesed soojad sokid. Ikka selleks, et sõdurpoiste varbad soojas oleksid. Foto: Tambet Allik

ESIMENE PAAR: Maimu Pihlak tõi esimesed soojad sokid. Ikka selleks, et sõdurpoiste varbad soojas oleksid. Foto: Tambet Allik

Eile jõudsid Saarte Hääle toimetusse esimesed sokipaarid meie ajateenijatele. “Oleks ma seda teadnud, et ma esimene olen, ei teagi, kas oleks nõnda kiirustanud,” naeris esimese sokipaariga toimetusse jõudnud Maimu Pihlak Kuressaarest.

Maimu tõi sõdurpoistele sokke juba kolmandat aastat järjest. “Tahan poisse aidata ja head teha,” rääkis Kuressaare haiglas töötav naine. Ehkki Maimu on varem ka ise kudunud, on ta viimastel aastatel lasknud sokid kellelgi teisel meisterdada. Tema sõnul on selline kampaania väga tore. Sokisäärde oli Maimu peitnud ka magusa üllatuse.

Juba kuuendat aastat järjest kutsuvad Saaremaa naiskodukaitsjad koos Kadi raadio ja Saarte Häälega kuduma ja kinkima meie oma saare ajateenijatele jõuluks sooje villaseid sokke. Vastavalt saabunud sokkide kogusele lähevad need ajateenijatele vahipataljoni, mereväebaasi, sidepataljoni, logistikapataljoni ja mujalegi.

Sokkidesse võib üllatusena peita ka midagi magusat, täpselt nõnda, nagu esimene sokitooja Maimu tegi. Olgu see siis šokolaad või kommid. Juurde tuleb kindlasti kirjutada kuduja nimi. See, kui palju sokke tänavu vaja on, on alles selgitamisel.

Sokkide kogumispunktid asuvad Kuressaares Väljaku tänav 5 (Kaitseliidu maleva staap) ja Tallinna tänav 9 (Saarte Hääle toimetus). Orissaares on kogumispunkt raamatukogu lugemissaalis ja Kirde poes, Salmel lasteaias. Leisis võib sokke viia vallamajja, Tornimäel koolimajja ning Valjalas nii vallamajja kui ka Valjala rahvamajas asuvasse noortekeskusse. Sokke oodatakse mainitud punktidesse hiljemalt 28. novembriks.

Print Friendly, PDF & Email